Rafael Csaba
Az asztrológiával egészen fiatalon, a kamasz éveimben járva találkoztam először. Magával ragadott a szemléletmódja és a benne rejlő lehetőség, hogy segítségével megismerhetjük a minket körülvevő jelenségek mögött megbúvó erőket és felfedhetjük életünk eseményeinek mélyebb jelentéstartalmát.

Később, 20 évesen beiratkoztam a Szintézis Szabad Egyetemre, ahol neves előadóktól hallgattam előadásokat spirituális témában. Közben minden elérhető tanfolyamot, gurut, spirituális közösséget felkerestem, hogy valóban szintézisre találjak a létezés minden szintjén, bármit is jelentsen ez.:)

Eközben végigjártam az elérhető asztrológia tanárok mindegyikét, megismertem az elveiket, meglátásaikat, s így lehetőségem nyílt egészében, több nézőpontból is szemlélni az asztrológiai módszereket. A hiteles tudás után kutatva végül a védikus bölcselet kapujában találtam magam.

Fel kellett ismernem, hogy hiteles szellemi hagyományaink nagy része a keleti, védikus tanokból táplálkozik. Ezen felismeréstől lelkesülve beiratkoztam a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola teológia szakára, ahol valóban hiteles tanároktól kaphattam mind az elméleti, mind a gyakorlati megvalósításra példát és útmutatást.

Az asztrológia szemléletmódja a védikus filozófia rendszerébe illesztve koherens egységet alkot, ami örömteli felismeréseket hozhat a téma iránt érdeklődők számára.

Ezeket a felismeréseket szeretném megosztani az olvasóval. Olyan cikkeket szeretnék közzétenni ebben a blogban, amik egyrészt segítik a jóga útján járó szellemi utazót eligazodni az asztrológia világában, másrészt olyan összefüggésekre mutatnak rá, amelyekre az asztrológia segítségével láthatunk rá.

A nyugati, hermetikus hagyományokban az asztrológia a négy tradicionális bevatató út egyike, amely a tudat anyagból való kiemelkedését segíti elő. A keleti, védikus filozófiában a Védák szemének nevezik az asztrológiát. Dzsjótisként utalnak rá, ami fényt jelent.

Az asztrológiát nem csak egy olyan módszernek tartom, ami tudatosabb rálátást ad földi életünk pályafutására, hanem egy, a mai korban is működő beavatási rendszernek gondolom. A segítségével valóban megláthatjuk, hogy „minden összefügg mindennel”, s lehetőséged ad arra, hogy kívülről szemléljük életünk nehézségeit, hogy felülről lássunk rá az életünkre, úgy, ahogy arra csak az eredeti, transzcendens önvalónk képes.

Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy