Csillagjóga - új erők áprilisban

Új energiák megjelenését köszönthetjük. Nemrégiben léptünk be a Kos jegyébe, ami a valódi újév kezdetét jelenti.
Beindulnak az energiák, kisüt a Nap, s a virágok színkavalkádja örvendezteti szemeinket, a termékenység láza hoz meleget a világunkba.


Ezt az új időszakot fejezi ki szimbolikusan a Húsvét ünnepünk, s minden régi kultúra rítusa, mely a termékenységet, az új életerő megjelenését ünnepelte ebben az időszakban. Mi is új célokat jelölhetünk ki magunknak, illetve a már meglévők megvalósításába fordíthatjuk az energiáinkat. Ez az a stáció [megálló], ahol új szellemi magot, megtermékenyítő erőket vehetünk magunkhoz és realizálhatunk azt az életünkben.
A termékeny időszakról, mint szimbólumról, egy vers jut eszembe:
Óh, Kunti fia! Tudnod kell, hogy az anyagi természetben minden faj, születés által jöhet létre, s Én vagyok a magot adó Atya. Bhagavad-gita 14.3
 


(A képen A valódi újév kezdete, Nap a Kos 00-án, azaz az ún. kvartál horoszkóp)
 
 
Az elmúlt időszakban 4 bolygó állt a Kos jegyében, ami a Tűz elem dominanciáját helyezte előtérbe. Ez az állás segíthetett a régi, stagnáló dolgaink beindításában, vagy épp egy új korszak elkezdésében. Ha nem éltünk ezzel a lehetőséggel, akkor a felgyülemlő energiákat feszültségként, tétova tenni akarásban, kisebb-nagyobb balesetekben realizálhattuk. Ezen bolygóállás azok számára bírhatott nagy jelentőséggel, akiknek az egyéni születési képletében is domináns a Tűz elem megléte, pl. több bolygójuk áll az Oroszlán, Nyilas vagy Kos jegyében.
 
Bolygók a kosban
A képen a 4 bolygó a Halak csillagképben, de a Kos jegyében
 
Ebben az időszakban minden korlát, akadályozás azért köszönt az életünkbe, hogy új erőket akkumuláljon bennünk. Az időszak üzenete az, hogy, ha tiszta szellemi célt tűzünk ki magunk elé, minden támogatást megkapunk a kibontakoztatásához, épp úgy, ahogy a virágok hajtanak ki tavasszal. Ám, ha az energiáinkkal önös célokat jelölünk ki, s nem másokért, hanem magunkért kezdünk el küzdeni, felőrlődnek az erőink, s olyan dolgokat indíthatunk el az életünkbe, amelyek később is csak elviszik az erőnket.
 
A tiszta szellemi célkitűzés, a másokért való küzdelem és a mindenki javára szolgáló termékeny energiák megvalósításának az ideje ez.
 
Rafael Csaba
asztrológus


Kapcsolódó blogok

A Bika havában járva tanúi lehetünk, ahogy a természet formába önti az előző, Kos havának energiáit. A Bika havának feladat a feléledő tavaszi energiáknak a megformálása.
A Kos havában járva beköszöntött ránk a Világ egy újabb ciklusának kezdete, hiszen a Kos havának első napja az asztrológiai újévbe vezet át minket.
A Halak jegyében járva ismét a belső utak ösvényére léphetünk. A külvilág hivalkodó forgataga helyett a lélek rezdülései felé fordíthatjuk figyelmünk, s ebben az időszakban támogatást kapunk a belső szemlélődéshez.
Egyéb blogok

Nálunk még mindig tabu téma a halál. Ez pedig szenvedést okoz, mert így sokan a tudatlanság miatt kitérnek a feladat elől, hogy elkísérjék a halál küszöbéig szerettüket.
Ahhoz, hogy félelmek nélkük tudjunk jelen lenni a haldokló mellett, ismernünk kell a haldoklás folyamatait.
Lényeges, hogy a beágyazódott petesejt táplálásba, ellazult örömbe és boldogságba tudjon megérkezni.
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy
Bővebben...