Csillagjóga - június
 
Napunk az Ikrek csillagjegyének utolsó harmadában rója égi útját. Egyre közelebb kerül a nyári napfordulóhoz, amely hivatalosan is elhozza számunkra a nyarat.
Ám, ahhoz, hogy a nyár, feltöltő impulzusaival élni tudjunk, először jól kell válaszolnunk az Ikrek jegyének szimbolikus kérdéseire, melyek az emberi kapcsolatokról, s az abban felvállalt hitelességünkről szólnak.

 
Ebben az időszakban az Ikrek témakörét, valamely formában elénk tárta, tárja a Sors. Az Ikrek jegyének felkérdezései a kapcsolatainkban elfoglalt helyzetünkről szólnak, s arról, hogy mennyire tudunk hitelesek lenni a hétköznapi életben.
 
A hitelesség azt jelenti, hogy csak olyan dolgokat, helyzeteket működtetek az éltemben, amit, ha egészen a nyilvánosság elé kell tárni, teljes mértékig fel tudom vállalni azt. A hitelesség másik vetülete, hogy az „életemmel tanítok”, csak olyan dolgokat képviselek a hétköznapokban, ami mögé teljes lényemmel be tudok állni. Például, ha állatvédő mozgalom tagja vagyok, akkor nem eszem húst, hisz védem az állatokat, vagy ha környezetvédő aktivista vagyok, akkor nem dohányzom, hiszen védem a környezetem.
 
Ebben az időszakban, közelebb kerülhetünk ahhoz a kérdéshez is, hogy mennyire vagyok „egészben magammal”, azaz milyen mértékben képviselem azt a hétköznapokban, amit élni szeretnék valójában. Ez is a hitelesség témaköréhez tartozó kérdés, mely válaszra vár ebben az időszakban.
 
A napokban válik teljessé a Nap és Szaturnusz szembenállása, amely „engem és a céljaimat” fejezi ki. Ez azért okoz feszültséget, mert itt szembesülnünk kell azzal, hogy ha a céljaink megvalósításáért teszünk, nem fogjuk tudni megélni az önmagunk kiteljesedését és a sikerünket. Minél jobban a céljaink felé megyünk, annál messzebb kerülünk a sikerélménytől. Ebben a helyzetben a megoldást a Mérleg Jupiter konstellációja árulja el nekünk, miszerint kell mellénk egy társ (akár párkapcsolat, baráti vagy üzlettárs), akinek fontosak a céljaink, vagy, akivel közös céljaink vannak, s vele sikerülhet a kiteljesedés. Ehhez viszont elengedhetetlen a másikkal való együttműködés.
Ebben a stációban átélhetjük, hogy az élet egy társas vállalkozás, s mások segítségével tudjuk beteljesíteni a céljainkat vagy, hogy épp mi kellünk a másik céljainak a megvalósulásához.  Az életben minden struktúra így épül fel, például a fizikai testünk - ami egy komplett mikrokozmosz- sem működhetne önmagáért cselekvő sejtekkel. Gondoljunk csak, arra, hogy miközben ezeket sorokat olvassuk, a szemünk számtalan sejtjének és izmának összehangolt munkájára van szükség a kívánt közös cél - a látás- eléréséhez.
 
Ezen időszak kiváló lehetőséget nyújt a közvetlen környezetünkben való szerepvállalásunk tisztázására és az életünk hitelességének a felmérésére.
 
Boldog és tudatos hétköznapokat kívánok minden kedves olvasónak
Szerző: Rafael Csaba
asztrológus


Kapcsolódó blogok

Az Ikrek jegyében járva nem kerülhetjük el, hogy számot adjunk önmagunk és kapcsolataink hitelességéről.
A Bika havában járva tanúi lehetünk, ahogy a természet formába önti az előző, Kos havának energiáit. A Bika havának feladat a feléledő tavaszi energiáknak a megformálása.
A Kos havában járva beköszöntött ránk a Világ egy újabb ciklusának kezdete, hiszen a Kos havának első napja az asztrológiai újévbe vezet át minket.
Egyéb blogok

A jóga segítségével képesség nyílik újra arra, hogy a glükóz, az édes minőség befogadásra kerülhessen.
Nálunk még mindig tabu téma a halál. Ez pedig szenvedést okoz, mert így sokan a tudatlanság miatt kitérnek a feladat elől, hogy elkísérjék a halál küszöbéig szerettüket.
Ahhoz, hogy félelmek nélkük tudjunk jelen lenni a haldokló mellett, ismernünk kell a haldoklás folyamatait.
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy