Csillagjóga – augusztus
Égi utunkon, az Oroszlán csillagjegyének utolsó felén lépdelünk.
Ez az időszak alkalmas arra, hogy természetszerűleg éljük meg a teremtés örömét és ismerjük fel azt, aminek az megvalósítására hivatottak vagyunk.
Ebben a ciklusban megismerhetjük azt, ami valóban örömet okoz nekünk, s lehetőség van azzal a hétköznapok szintjén élni.
 
A külső Nap, - amely most magasan jár fenn az égen-, a belső napunk (átman) fényének a szimbóluma, amely azt az energiát sugározza az életünkbe, amely természetszerűleg a miénk, s folyton megnyilvánulásra törekszik, ha nem folytjuk el.
 
A nyaralások időszaka ez, s pontosan azért, mert ilyenkor élhetjük meg, hogy valamit nem azért csinálunk, mert szükséges, hanem azért, mert örömet okoz.
Alapvetően ilyenkor meg is kapjuk a megéléshez szükséges energiákat, s ilyenkor nem „nyaralni” kellene, hanem belemerülni abba, amit szeretünk csinálni.
 
A pihenés ideje nem ez az időszak lenne, hisz ilyenkor tele vagyunk energiával. Kissé félrecsúszott társadalmi szokásainknak köszönhető, hogy abban az időszakban megyünk pihenni, amikor körülöttünk minden tele van energiával - amiből bőven jut nekünk is-, s nem akkor, amikor a természet életereje visszahúzódik, például télen.
 
Ez az időszak kiváló arra, hogy felismerjük azt, hogy mi az, amit akkor is csinálunk, ha nem jár társadalmi előremenetellel, vagy anyagi bevétellel.
Minden évben, ebben a stációban közelebb kerülhetünk belső Napunkhoz, amely megvilágítja nekünk, hogy mi nyújt igazi örömet és elégedettséget az életünkben. Mi az, ami a lelkünk fényét a legjobban tükrözi az anyagi-világban.
S minden év ezen szakaszában közelebb kerülhetünk a megvalósításához is.
 
Megvalósításokkal és örömökkel teli nyarat kívánok minden Kedves Olvasónak!
 
Rafael Csaba, asztrológus
rafael@astroyoga.hu
astroyoga.hu

Kapcsolódó blogok

Az Ikrek jegyében járva nem kerülhetjük el, hogy számot adjunk önmagunk és kapcsolataink hitelességéről.
A Bika havában járva tanúi lehetünk, ahogy a természet formába önti az előző, Kos havának energiáit. A Bika havának feladat a feléledő tavaszi energiáknak a megformálása.
A Kos havában járva beköszöntött ránk a Világ egy újabb ciklusának kezdete, hiszen a Kos havának első napja az asztrológiai újévbe vezet át minket.
Egyéb blogok

A jóga segítségével képesség nyílik újra arra, hogy a glükóz, az édes minőség befogadásra kerülhessen.
Nálunk még mindig tabu téma a halál. Ez pedig szenvedést okoz, mert így sokan a tudatlanság miatt kitérnek a feladat elől, hogy elkísérjék a halál küszöbéig szerettüket.
Ahhoz, hogy félelmek nélkük tudjunk jelen lenni a haldokló mellett, ismernünk kell a haldoklás folyamatait.
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy