Csillagjóga - februári időszak
 A Vízöntő jegyében járva lehetőségünk van kimozdulni a megmerevedett, idejétmúlt mintáinkból. Magunk mögött hagyhatjuk az elnyűtt gondolat-rendszereinket és berögzült eszméinket.
 
A farsang ideje ez, mikor kiléphetünk a megszokott szerepünkből.
A Vízöntő stációjában lehetőségünk van pozitív módon, fájdalommentesen leszámolni személyiségünk azon elemeivel, amelyek már nem szolgálnak minket, sőt egyenesen korlátoznak és nehézséget okoznak.
 
Még a nagy válságot hozó jegyek és bolygók (mint pl. a Szaturnusz, Plútó, Skorpió) átalakítása a küzdelmek és nehézségek olvasztótégelyében zajlik, addig a Vízöntő boldogan, új távlatokat nyitva röpíthet át minket a megkövült dolgainkon. Ezek a dolgok lehetnek viselkedés minták, gondolat- és hitrendszerek és konkrét élethelyzetek is.
 
Például - egy személyes élményemen keresztül szemléltetve - a napokban beszélgettem egy vállalkozó barátommal, s azt ecsetelte, hogy felismerte, eddig túl keményen és vaskalaposan állt hozzá a partnereihez és sokszor nem vállalt el olyan munkákat, amelyek később előnyhöz juttatták volna; s mindezt a régi elvei miatt, amelyek még korábban, más élethelyzetekben alakultak ki.

asztrológiai elemzés
 
Egy ilyen fel- és be- ismerés előfeltétele egy, a megszokottnál is könnyedebb egó, aki – ha csak egy kis ideig is – most nem veszi olyan komolyan önmagát. Nem véletlen, hogy a Vízöntő egyik szimbóluma az udvari bolond, aki nem veszi komolyan sem önmagát, sem az aktuális status quo-t. Így könnyedén, nevetve ismeri be tévedéseit és hibáit.
 
Ebben az időszakban lehetőségünk van kiugrani egy-egy ránk kövült mintából, élethelyzetből. Ha felismerjük, hogy felettünk nem járhat el az idő, csak a magunkra aggatott önazonosításaink felett (ahankára), akkor lehetőségünk van pozitív módon megújulni az év ezen szakaszában.
 
A farsang szimbóluma is ezt metódust fejezi ki. Lehetőségünk van új álarcot és szerepet felölteni, s utána visszavenni a régit. Ám, ha közben felismerjük, hogy ki az, aki a szerepeit és álarcait időről időre cseréli, közelebb kerültünk az önvalónk (átma) megtapasztalásához.
 
Minden Kedves Olvasónak kívánom, hogy tapasztalja meg azt a tudatot, aki a személyisége mögül szemléli a világot.
 
Rafael Csaba
asztrológus
rafael@astroyoga.hu

Forrás: pinterest.com

Kapcsolódó blogok

A Bika havában járva tanúi lehetünk, ahogy a természet formába önti az előző, Kos havának energiáit. A Bika havának feladat a feléledő tavaszi energiáknak a megformálása.
A Kos havában járva beköszöntött ránk a Világ egy újabb ciklusának kezdete, hiszen a Kos havának első napja az asztrológiai újévbe vezet át minket.
A Halak jegyében járva ismét a belső utak ösvényére léphetünk. A külvilág hivalkodó forgataga helyett a lélek rezdülései felé fordíthatjuk figyelmünk, s ebben az időszakban támogatást kapunk a belső szemlélődéshez.
Egyéb blogok

Nálunk még mindig tabu téma a halál. Ez pedig szenvedést okoz, mert így sokan a tudatlanság miatt kitérnek a feladat elől, hogy elkísérjék a halál küszöbéig szerettüket.
Ahhoz, hogy félelmek nélkük tudjunk jelen lenni a haldokló mellett, ismernünk kell a haldoklás folyamatait.
Lényeges, hogy a beágyazódott petesejt táplálásba, ellazult örömbe és boldogságba tudjon megérkezni.
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy
Bővebben...