Csillagjóga - márciusi időszak
  „A bölcs nem indul el, mégis megérkezik”
Lao-ce


A Halak jegyében járva ismét a belső utak ösvényére léphetünk. A külvilág hivalkodó forgataga helyett a lélek rezdülései felé fordíthatjuk figyelmünk, s ebben az időszakban támogatást kapunk a belső szemlélődéshez. A farsang kavalkádja után, a böjt ideje érkezett el.


A Halak jegyének egyik szimbóluma az áldozatvállalás és lemondás. A tudatosan vállalt lemondások - mint pl. a böjt- a lelki és szellemi erőtartalékainkat töltik fel. Minél több energiát csoportosítunk át anyagi szintről a szellemi szint felé, annál valóságosabban leszünk jelen magasabb és kitágultabb tudatállapotokban.


Ebben az időszakban támogatást kapunk az elengedés és megbocsájtás lelki aktusaihoz. Itt lehetőségünk van feladni és átlépni értelmetlen harcainkon. Ebben az időszakban úgy fogadhatjuk el a vesztes helyzeteinket, hogy közben nyerhetünk… érzelmi könnyedséget és nagyobb gondolati szabadságot.


Ebben az időszakban lehetőségünk van beemelni lelkünk egységébe életünk azon eseményeit, helyzeteit, dolgait, személyeit, amelyet mindeddig elutasítottunk, vagy értelmetlenül harcoltunk ellenük. Itt az elfogadás és az integrálás lehetősége nyílik meg. A mostani időszakban végzett kontempláció, meditáció lehetőséget nyújt felszámolni a régi harcainkat, hárításankat. Itt a teljességet érhetjük el úgy, hogy az eddigi harcainkban meglátjuk magunkat, visszavesszük a kivetített energiánkat és nem harcolunk többé. Így lesz lehetőségünk tisztalappal belépni az új időszakba, a Kos havába, amely egy új ciklus kezdete. Az új ciklust megelőzi a szemlélődés időszaka, amikor rendezhetjük a lelki háborúságainkat és egységet teremthetünk magunkban.


A belső egység állapota azt jelenti, hogy nem csak a külső harcainkat függesztjük fel (legalább egy kis időre), hanem a belső küzdelmeinket is félretesszük. Ha magunk ellen küzdünk, akkor magunkat gyengítjük.
Ebben az időszakban megtapasztalhatjuk az önmagunkkal való kibékülés állapotát, mikor megértéssel fordulunk minden eddigi hibánk felé és a belső haragot, feszültséget bölcsességé és tapasztalattá tudjuk alakítani. Ennek az az átalakításnak az előfeltétele, hogy álljunk meg egy picit és nézzünk magunkra elfogadással és szeretettel. Nem kell semmit tennünk azért, hogy szerethetőek legyünk, legfeljebb azért tehetünk, hogy ne legyünk azok… 


Isten Legfelsőbb Személyisége gondolt ránk a teremtés pillanatában, a legfontosabbak vagyunk számára az egész Teremtésben. Ebben az időszakban lehetéségünk van, ha csak egy pillanatra, is megérezni ezt, s feladni belső harcainkat, hiszen, ha felismerjük a Legfelsőbb Teremtő szeretetét és kegyét, nincs már miért harcolnunk sem a külvilágban, sem a belső megéléseink színterén.


Minden Kedves Olvasónak elmélyült lelkigyakorlatokat kívánok!


Rafael Csaba
asztrológus
www.astroyoga.hu

Fotó forrása: 
http://amandaelise.co/custom_products/future-self-meditation/

Kapcsolódó blogok

A Bika havában járva tanúi lehetünk, ahogy a természet formába önti az előző, Kos havának energiáit. A Bika havának feladat a feléledő tavaszi energiáknak a megformálása.
A Kos havában járva beköszöntött ránk a Világ egy újabb ciklusának kezdete, hiszen a Kos havának első napja az asztrológiai újévbe vezet át minket.
A Vízöntő jegyében járva lehetőségünk van kimozdulni a megmerevedett, idejétmúlt mintáinkból. Magunk mögött hagyhatjuk az elnyűtt gondolat-rendszereinket és berögzült eszméinket.
Egyéb blogok

Nálunk még mindig tabu téma a halál. Ez pedig szenvedést okoz, mert így sokan a tudatlanság miatt kitérnek a feladat elől, hogy elkísérjék a halál küszöbéig szerettüket.
Ahhoz, hogy félelmek nélkük tudjunk jelen lenni a haldokló mellett, ismernünk kell a haldoklás folyamatait.
Lényeges, hogy a beágyazódott petesejt táplálásba, ellazult örömbe és boldogságba tudjon megérkezni.
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy
Bővebben...