Csillagjóga - júniusi időszak
 "Amikor elkezdtem szeretni önmagam, észrevettem, hogy a kínok,
a szenvedések és érzelmi fájdalmak csak figyelmeztető jelei annak,
hogy a saját igazságom ellenében élem az életem.
Ma már tudom, hogy ez: HITELESSÉG
.”
Charlie Chaplin


Az Ikrek jegyében járva nem kerülhetjük el, hogy számot adjunk önmagunk és kapcsolataink hitelességéről.
A hitelesség azt jelenti, hogy csak olyan élethelyzetekbe megyek bele és olyan kapcsolatokat működtetek, amelyeket mindenhol és mindenkor képes vagyok felvállalni. Ha vannak az életünknek olyan szegmensei, ahol saját, belső hangunk ellenében élünk, akkor ez az időszak lehetőséget biztosít, hogy felismerjük és tisztázzuk ezeket a területeket.


Ebben az időszakban lehetőségünk van felismerni gondolataink irányultságát. Most lelepleződhetnek azok a gondolat-mintáink, amelyek hátráltatnak minket, s nem nyújtanak segítséget az életünkben. Ebben az időszakban álljunk meg egy picit, s bátran kérdőjelezzük meg gondolataink hitelességét. Most támogatva van a gondolat-rendszereink felülbírálata, s átrendezése. Csak olyan gondolatokat működtessünk, amelyek támogatnak minket, s nem tartalmaznak kritikus, lekicsinylő, hitetlen és félelem alapú mintázatokat. A jóga-filozófia fogalmaival élve most segítséget kapunk az elménk (manasz) tisztításához.


Az elme a legjobb barátja lesz annak, aki legyőzi őt, ám annak, aki nem képes felülkerekedni rajta, a legnagyobb ellenségévé válik.” Bhagavad-gíta 6.5


Csak olyan gondolatokat hagyjunk működni az elménkben (manasz), amelyek előre viszik az életünket és megerősítik a lelki-tudatosságunkat. Isten szerves részei vagyunk, s, ahogy az egész univerzumot, minket is Isten szeretete tart fenn. Azok a gondolatok, amelyek ellentmondanak vagy nincsenek összhangban ezzel a spirituális axiómával, aligha lehetnek hasznos társaink a hétköznapokban.


Lelki-gyakorlatok szempontjából kiváltképp kedvező dátum lesz a 06.17.-06.22 közötti időszak. Ebben az időben támogatva lesz minden spirituális tevékenység, meditáció, kontempláció, jóga-nidra, stb. Erre az időszakra tervezhetünk elvonulást, vagy egy nagyobb hangvételű meditációt is. Június 21-én jön el a nyári napforduló ünnepe is, amely minden archaikus kultúrában kitüntetett időpont. 
A világi dolgokban szenvedélyeket és harcokat élhetünk ebben az időszakban, tehát csak akkor tervezzünk anyagi jellegű tevékenységet, ha felvállaljuk a velük járó felkorbácsolt hangulatot és ütközéseket.


Anyagi szinten izgalmas és lendületes időszak áll előttünk, még a lelki élet szempontjából bőven kapunk támogatást spirituális gyakorlatainkhoz.


Mindek Kedves Olvasónak szellemi megvalósításokban gazdag, örömteli nyarat kívánok!


Rafael Csaba asztrológus
astroyoga.hu

Kapcsolódó blogok

A Bika havában járva tanúi lehetünk, ahogy a természet formába önti az előző, Kos havának energiáit. A Bika havának feladat a feléledő tavaszi energiáknak a megformálása.
A Kos havában járva beköszöntött ránk a Világ egy újabb ciklusának kezdete, hiszen a Kos havának első napja az asztrológiai újévbe vezet át minket.
A Halak jegyében járva ismét a belső utak ösvényére léphetünk. A külvilág hivalkodó forgataga helyett a lélek rezdülései felé fordíthatjuk figyelmünk, s ebben az időszakban támogatást kapunk a belső szemlélődéshez.
Egyéb blogok

A jóga segítségével képesség nyílik újra arra, hogy a glükóz, az édes minőség befogadásra kerülhessen.
Nálunk még mindig tabu téma a halál. Ez pedig szenvedést okoz, mert így sokan a tudatlanság miatt kitérnek a feladat elől, hogy elkísérjék a halál küszöbéig szerettüket.
Ahhoz, hogy félelmek nélkük tudjunk jelen lenni a haldokló mellett, ismernünk kell a haldoklás folyamatait.
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy