Indiai Gasztronómiai Nap
Téma: Érdekességek
felhasználásra váró fűszerek

Idén október 5-én vasárnap a Lélek Palotája ismét megrendezi az Indiai Gasztronómiai Napot. A színes program során a látogatók megismerkedhetnek India tradicionális konyhaművészetével, a világ egyk legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyományával.
Ételeinek különlegessége a jól társított és gazdag fűszerezésnek köszönhető, mely nemcsak kiváló ízt ad, hanem a jó egészséget is biztosítja, hiszen az ájurvéda előírásai szerint mind a hat alap íznek – sós, keserű, csípős, savanyú, fanyar és édes – egy étkezésen belül szerepelnie kell. Így nemcsak ízesek, hanem igen színesek, táplálóak és változatosak.


A rendezvényen résztvevők számos szakács bemutatóját tekinthetik meg, személyes kérdéseket tehetnek fel, és több csemege elkészítését gyakorlatban is kipróbálhatják. Megbarátkozhatnak a különleges fűszerekkel, azok használatával, valamint az alapvető konyhatechnikai eljárásokkal. Terítékre kerülnek például a csatnik (édes-csípős szósz), a lepénykenyerek, sós csemegék, szabdzsik (zöldséges főételek), aromás italok, fűszeres rizsek, a mungóbab levesek, de az izgalmas édességek sem maradnak el. Bemutatják a nagy népszerűségnek örvendő panír (házisajt) elkészítését és felhasználási lehetőségeit.

A tradicionális ételek elkészítése mellett tanácsokat adnak az elkészített ételek gyógyító jellegű alkalmazásáról, különféle betegségekben alkalmazott diétákról, fűszerek segítő hatásairól. Amellett, hogy a rendezvény elsősorban az indiai konyhát kívánja bemutatni, egyéb vegetariánus elemeket felhasználását is bátorítják.

A kirakodóvásárban gasztronómiai témákban lehet majd válogatni, egész nap folyamán lehetőség lesz egészséges táplálkozásról, fűszerekről, gyógynövényekről, vegatarianizmusról stb. előadásokat hallgatni, ájurvédikus(táplálkozási) tanácsadást kérni, és utoljára, de nem utolsósorban finomakat eszegetni!

           ELŐADÁSOK:11.30 - Bánki Vikó – ájurvédikus terapeuta, pancsakarma technikus, természetes gyógymódok tanácsadó
Az ájurvédikus testtípusok(tridósa) meghatározása

13.00 -  dr. Aranyos Edit (Rádha-prija dászi)-háziorvos
A vegetáriánus étkezés felnőtt és gyermekkorban orvosi szemmel

14.00 - Bánki Vikó – ájurvédikus terapeuta, pancsakarma technikus, természetes gyógymódok tanácsadó
A különféle testtípusoknak megfelelő táplálkozás

16.00 – Kundaváli Dászi- vegetáriánus főzőtanfolyam oktató
Az Indiában kedvelt fűszerek használata és egészségügyi hatásai

Ezen a programon is gondolnak a gyerekekre, a kicsiktől a nagyokig. Akik nem kóstolgatni szeretnének azok készíthetnek különféle kekszeket, de lesz kézműves foglalkozás, nyalóka öntés, arcfestés és más roppant szórakoztató mulatság.

Időpont: 2014. október 5., vasárnap, 11-17 óráig.
Helyszín: Lélek Palotája, Budapest III. ker. Csillaghegy, Lehel u. 15-17.
Belépőjegy: 950Ft/felnőtt, 750Ft/nyugdíjas. A jegyár tartalmaz egy kóstolót, de ezen felül van lehetőség további finomságok vásárlására.
További információ: itt

Kapcsolódó cikkek

Téma: Érdekességek
Nyári programajánló
Téma: Érdekességek
A világsajtó számolt be róla, hogy a világ legidősebb asszonya a 128 éves Koku Isztambulova, aki egy csecsenföldi faluban él. A nénivel interjút is készítettek, aki arról számolt be, hogy egyetlen boldog napja sem volt egész életében.
Téma: Érdekességek
Országos programajánlónkat olvashatjátok.
Egyéb cikkek

Téma: Gyakorlás
írta: Erdélyiné Nagy Andrea

Téma: Filozófia
Ahogy azt a védikus filozófia látja. Bemutatja: dr.Tóth-Soma László
Téma: Gyakorlás
írta: Mudra-Nádas Linda
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy