Yoga Fest – Tradicionális Jógaiskolák Fesztiválja
Téma: Érdekességek

ISMERD MEG A JÓGA TRADICIONÁLIS IRÁNYZATAIT!

2016. május 8-án (vasárnap) kerül megrendezésre a “YOGA FEST – Tradicionális Jógaiskolák Fesztiválja” az Akvárium Klubban a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola (BHF) és a Magyar Jógaoktatók Szövetsége (MJSZE) közös szervezésében.
 
A szervezők célja egyrészt az, hogy a jógával most ismerkedők és az érdeklődők számára bemutassák és propagálják a jóga örökérvényű alapelveit, a hagyományos értelemben vett hitelesség kritériumait, bemutassák a tradicionális iskolákat, másrészt pedig az, hogy a jóga teljes folyamatának egyes elemeiről, “angáirólszakavatott előadóktól hallhassanak a résztvevők.
 
A nagyelőadóban ingyenes előadásokkal, a többi teremben 90 perces gyakorlati órákkal várják a különböző tradíciók jógaoktatói a résztvevőket.
 
A rendezvényen a következő, Magyarországon jelen lévő jógatradíciók mutatkoznak be:
Himalájai Jóga, Iyengar Jóga, Kriya Jóga, Kundalini Jóga, Satyananda Yoga-Bihar Yoga, Sivananda Jóga, ISKCON Vrindaván-Gangótri Jóga.
 
A fesztivál keretében kerül sor a Jógarádzsa Kíválósági Díj eredményhirdetésére és ünnepélyes átadására. Megtudhatjuk, hogy a jógaoktatók közössége kit tartott idén a legérdemesebbnek arra, hogy elsőként elnyerje a jógaoktatók „királyának” járó Díjat!

 

 

A fesztivál záróeseménye egy „mantra-meditációs béke koncert” lesz, melyben az egyes iskolák képviselői ülnek ki a színpadra együtt, hogy közösen énekeljenek. A mantra-koncert egy védikus tiszteletadó mantra eléneklésével veszi kezdetét, amit az egyes iskolák alapítójának, fő gurujának guru-pranámájának (a gurunak szóló tiszteletadás) az eléneklése követ. A programot a közös Mahámantra éneklése zárja.
 
A rendezvény INGYENES! A szervezők mindenkit szeretettel várnak! :)
 
 
Helyszín: Akvárium Klub, 1051 Budapest, Erzsébet tér
Időpont: 2016. május 8. 9:00-18:00 óra
Honlap és részletes program: http://yogafest.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/events/1054332364610048/


Kapcsolódó cikkek

Téma: Érdekességek
Nyári programajánló
Téma: Érdekességek
A világsajtó számolt be róla, hogy a világ legidősebb asszonya a 128 éves Koku Isztambulova, aki egy csecsenföldi faluban él. A nénivel interjút is készítettek, aki arról számolt be, hogy egyetlen boldog napja sem volt egész életében.
Téma: Érdekességek
Országos programajánlónkat olvashatjátok.
Egyéb cikkek

Téma: Filozófia
Egy gyakorló yogī az önmegvalósítást gátló kliṣṭa-vṛttiket csak módszeresen, egyrészt a megfelelő lelki elvek, és rendszeres gyakorlatok, másrészt a szükséges életvezetési szabályok mentén tudja eredményesen kezelni.
Téma: Filozófia
A jóga eredeti hagyománya, Patanydzsalitól
Téma: Filozófia
írta: Dr. Tóth-Soma László
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy