Recept: Banán fagyi – glutén, tej és cukormentes
Téma: Táplálkozás

Régóta várt, kedves barátaink voltak nálunk vacsorára a napokban. Egészségi okokból előnyben kellett részesítsem a glutén, tej és cukormentes fogásokat. A főétel sokzöldséges paella volt salátával, desszertnek pedig házi fagyi készült, aminek banán volt az alapja. Háromfélét csináltam: epres, kakaós-mogyorókrémes (ami a mogyorókrém miatt nem cukormentes) és vaníliás ízűt. Nagyon izgultam, de szerencsére lelkesen fogyasztotta az asztaltársaság; a mogyorókrémes ízlett nekem a legjobban.


Nem kell sokat bajlódni a banán fagyival:
Meghámozunk és feldarabolunk néhány banánt, majd bezacskózva betesszük a fagyasztóba. Miután megfagyott krémes állagúra turmixoljuk, majd hozzáadunk egy kis Cocomas-t (a három adaghoz fogyott el egy 200 ml-es doboz). Hozzáadjuk az ízesítést - bár a natúr verzió is finom - és tovább turmixoljuk, amíg kész nem lesz. 
Ízenként két-két banánt használtam fel:

- pépesített eperből a banánnal kicsit nagyobb mennyiséget tettem a banán masszához,
- bő két evőkanál mogyorókrémet illetve két teáskanál kakaóport kevertem a második adaghoz és
- két vaníliarúd kikapart belsejét tettem a harmadik adagba. 
 
Legtöbb munkám nem is a fagylik elkészítésével, hanem a turmixgép többszöri elmosogatásával volt:-)
 
Szerző: Manodhara
Mandodhara konyhája

Kapcsolódó cikkek

Téma: Táplálkozás
Sokszor hallom a teremben, hogy "Én azért járok edzeni, mert imádok enni, és így többet ehetek." Nos, ez bizonyos szinten talán igaz, mert egy kiadós edzéssel akár 1000 kilowattóra energiát is felhasználun
Téma: Táplálkozás
Téma: Táplálkozás
Régóta várt, kedves barátaink voltak nálunk vacsorára a napokban. Egészségi okokból előnyben kellett részesítsem a glutén, tej és cukormentes fogásokat.
Egyéb cikkek

Téma: Ászana sorozatok
Női jógát gyakorlóknak. Még több gyakorlat nőknek a CSAK NŐKNEK rovatban a BLOG menüpont alatt.
Téma: Jógainterjúk
Tapasztalt jógaoktatókat kérdeztünk.
Téma: Életmód
Aki jógázik, bizonyára hallotta már, hogy aki rendszeresen gyakorol, annak csökken az alvásigénye. Szvámi Véda buzdít is arra, hogy tölts éberen minél több időt. De ezt könnyen félre lehet érteni.
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy