2 fontos konferencia lesz 2 héten belül, amire érdemes elmenni
Téma: Érdekességek
November 5. vasárnap 9-19:00
JÓGAKONFERENCIA

 A Magyar Jógaoktatók Szövetsége szervezésében.
A konferencia központi témája:

A JÓGA ÉS AZ ELJÖVENDŐ GENERÁCIÓ

- A jóga filozófiai és életmód-beli tanításainak átadása a gyermekek számára
- Ászanaoktatás – gyermekjóga – jógaterápia gyermekeknek
- Jóga és társadalom

RÉSZLETES PROGRAM a weboldalon: 
http://jogaoktatok.hu/
jogakonferencia/program/

KEDVEZMÉNYES EARLY BIRD JEGYEK MÁR KAPAHTÓK! 
http://jogaoktatok.hu/
jogakonferencia/jegyvasarlas/


November 9. csütörtök 10–17:00

XII. LÉTKÉRDÉS KONFERENCIA Szegény gazdagok – gazdag szegények?  

Vajon minden korban és minden társadalomban ugyanazt jelenti „szegénynek”, illetve „gazdagnak” lenni? Mitől függ, hogy valakire „vagyonosként” vagy „nincstelenként” tekint a környezete? Milyen kulturális értelmezések kapcsolódnak a „birtoklás”, a „haszon” vagy éppen az „elégedettség” fogalmaihoz? Milyen értékeket kapcsol ezekhez és kommunikál mindezekről mai, globalizált kultúránk? Milyen formákban jelenik meg a szegénység a különböző társadalmi rétegekben, és milyen módokon lehet enyhíteni? Vannak-e előnyei a szegénységnek? Hogyan ítélik meg az egyes világvallások a gazdagságot és annak ellentétét? Összefügg-e a lelki és anyagi gazdagság, és ha igen, hogyan?

A délelőtt folyamán gazdaság- és kultúrtörténeti, szociológiai, valamint szociálpolitikai előadásokra kerül sor, neves társadalomtudósok közreműködésével.

Délután négy különböző világvallást képviselő teológus előadása hangzik el a szegénység és gazdagság spirituális megközelítéséről; azok megítéléséről és szerepéről az egyes vallások szentírásaiban és vallásgyakorlatában.

Különböző tradíciókat képviselő szeretetszolgálatok, jótékonysági szervezetek képviselőinek kerekasztal-beszélgetése zárja a napot. Itt betekintés nyerhetünk az egyes szervezetek motivációiba, tevékenységeik szervezési elveibe és változatos segítési módszereikbe is.

Az előadók bemutatkozása és a részletes program ITT olvasható.

Előzetes regisztráció esetény a rendezvény ingyenes. A regisztrációhoz kattint IDE!


Esemény facebook oldala


Kapcsolódó cikkek

Téma: Érdekességek
Nyári programajánló
Téma: Érdekességek
A világsajtó számolt be róla, hogy a világ legidősebb asszonya a 128 éves Koku Isztambulova, aki egy csecsenföldi faluban él. A nénivel interjút is készítettek, aki arról számolt be, hogy egyetlen boldog napja sem volt egész életében.
Téma: Érdekességek
Országos programajánlónkat olvashatjátok.
Egyéb cikkek

Téma: Filozófia
A védikus hagyományok szerint, eredetileg amikor egy tanuló elhatározta, hogy a guru āśramjába költözik azért, hogy elkezdje a lelki tökéletesség felé vezető életét, el kellett fogadnia bizonyos alapelveket, illetve gyakorlatokat ahhoz, hogy alkalmassá váljon erre.
Téma: Relaxáció/Meditáció
Srasser Annamária, vaisnava jógamester jóga nidráról szóló szakdolgozatában sorra veszi a módszer terápiás alkalmazásának lehetőségeit, és az ellenjavaslatokról is szót ejt.
Téma: Jógainterjúk
Vannak-e jógaalkatú, jógára született emberek, illetve olyanok, akiknek a jóga nem való? Jógázhatunk-e akkor, ha túlsúlyosak vagyunk? Szakértőinket, gyakorló jógaoktatókat kérdeztük.
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy