Asztrológiai előrejelzés, hogy tudatosan élhesd a mindennapjaid.

 Csillagjóga – január
 
A decemberi időszakot magunk mögött hagyva, búcsút mondtunk a múltévnek. December 31-e a Gergely naptár szerint jelenti az újévet, de valójában nem köthető asztronómiai jelenséghez.

Az ünnepeink legjava, mind-mind asztronómiai jelenséghez köthető, ám a december 31-e olyan ünnep, amelyet mi, földi emberek találtunk ki magunknak, s nem az égi mintát tükrözi. (az alkoholba fulladt buliáradat és durrogó petárdák szerintem hűen tolmácsolják ezt a jelenséget) A valódi újév majd március 21-vel köszönt ránk, mikor a természet felébred téliálmából, a fény újra egyensúlyba kerül a világban.
A karácsonyi időszak a Fény újjászületésének az ünnepe, ahol a napos órák száma ismét elkezd növekedni. A Bak havának is ez az üzenete: itt az ideje a megvalósítás színterére lépni. A téli időszakban az előkészületeket kell megtennünk, felkészülni a tavaszi kezdetre. Ebben az időszakban tűzhetjük ki magunk elé az új évkör céljait, s ebben az időszakban számolhatunk el azzal, hogy mit sikerült elérnünk az elősző ciklusból.
A Bak havában, szimbolikusan a hegyre lépünk föl, ahonnan ráláthatunk, hogy mit értünk el eddig, s milyen út van még előttünk.
Ha már újjászületett a Fény, akkor kezdenünk is kell vele valamit. A Bak havában, az alapokat kell letennünk, amelyre biztosan építhetünk.
Lehet ez szellemi praxis, mikor elszámolunk az elmúlt év hozományával, s lehet ez fizikai szinten létrejövő energia befektetés is. Egy biztos, új célok kijelölése nélkül korlátokat élhetünk meg ebben az időszakban. Ám ha képesek vagyunk a céljaink alapkövét megfogalmazni és letenni, ez az időszak új távlatokat nyit számunkra.
A Bak jegyében a Szaturnusz uralkodik, amely korlátokat hoz a számunkra, ha nem fogadjuk el a felkínált lehetőségeit, amelyek többek között a már említett „célok” megfogalmazását tűzi ki elénk. Ha ebben az időszakban nem tudunk új célokat, motivációkat kijelölni, könnyen depresszív hangulatot és korlátozó elemeket tapasztalhatunk meg, amelyek bennünk és a külvilágból köszönnek ránk.
Ennek az időszaknak a témája a felelősség és a valódi, hiteles alapok megalkotása. Minél őszintébben és tisztábban látunk rá az elmúlt évre és az abban elfoglalt szerepünkre, annál nagyobb kincset hoz magával a jelenlegi időszak. Itt csak azokkal az eszközökkel mehetünk tovább az újévre, amelyek valóban a rendelkezésünkre állnak, amiért megdolgoztunk. Ha ezekről számot tudunk adni magunk előtt, akkor lehetőségünk van egy hiteles évet kezdeni, ahol a lehetőségeinkhez mért célok és sikerek várnak.
 A Bak havának üzenete a valóság felismerésének az fontosságát is megfogalmazza számunkra: amilyen közel kerül egymáshoz a valóság és a magunkról alkotott kép, olyan mértékben lehetünk boldogok és élhetünk teljes életet. Csak a valós eszközökkel tudunk hiteles életet felépíteni. Aki felismeri ezt, bizton számíthat a hosszútávú stabilitásra és egyensúlyra az életében.
 
Minden Kedves Olvasónak felismerésekben és szellemi megvalósításokban gazdag Újévet kívánok!
 
Rafael Csaba
asztrológus
[email protected]

kép forrása: http://www.wellnesstoday.com