Főiskolai képzések

BHAKTIVEDANTA HITTUDOMÁNYI FŐISKOLA

Cím: 1039 Budapest, Attila utca 8.
Telefon: (1) 321-7787, (30) 663-1411
Fax: (1) 413-1793
E-mail: tanulmanyio@bhf.huVAISNAVA JÓGAMESTER ALAPSZAK


A délkelet-ázsiai kultúrák iránti érdeklődők számára az önmegvalósítás és spiritualitás témakörét a jógagyakorlatok, a jógahagyományokhoz kötődő életmód, az egészségtan és az erkölcsiség területeivel párhuzamosan mutatja be. Az önmegvalósítás folyamatának részeként a lelki gyakorlatok hangsúlyozása mellett a test és lélek egységét kiemelten figyelembe veszi. 

A képzésben helyet kapnak a jógaszentírások mellett a hindu vallásfilozófia alaptanításai; általános és speciális egészségtani ismeretek; a szanszkrit nyelv, és a különböző tradicionális jógatesthelyzetek (ászanák), légzőgyakorlatok (pránájáma) és relaxációs-meditációs technikák. VAISNAVA TEOLÓGUS ALAPSZAK  és VAISNAVA TEOLÓGUS MESTERKÉPZÉS

Vaisnava teológus alapszakunk kettős célt szolgál: egyrészt biztosítja, hogy a főiskolánkat alapító (Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége) egyház szerzeteseinek képzése és továbbképzése államilag elismert keretek között folyhasson, másfelől pedig felekezeti hovatartozástól függetlenül lehetőséget ad minden érdeklődő számára, hogy mélységeiben is megismerhesse a védikus kultúra tanításait.

A képzésnek négy fő területe van. A kultúra és társadalomismeret magában foglalja a történelem, szociológia, politika, pszichológia, matematika, zene, asztrológia és orvoslás védikus szentírások alapján történő oktatását. A szanszkrit nyelv elsajátítása az ősi szentírásokban való tájékozódáshoz szükséges. A filozófia segít megérteni az emberi lét alapkérdéseit, valamint eligazodni India sokszínű hitvilágában. A különböző lelki gyakorlatok és a szertartástan során pedig az elméleti tudást gyakorlati megvalósítássá alakíthatják át a hallgatók. 
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy