Az erőt adó illatkombináció, recept otthoni készítésre

Ki ne érezné néhanapján, hogy nem csak a teste szorul ápolásra, és védelemre?

Bizony előfordul mindannyiunkkal. Egy nehéz nap, egy lesújtó hír… amikor a  kötélidegzet is szakad, és borul a fókusz. Na, ilyenkor elkél a külső segítség. Ami lehet egy kedves és értő szó valakitől, egy jó gyakorlás (ez már igen!) magunkban, egy friss, aromás saláta, vagy a királyok királya, egy csendes, 10-20 perces ülés, ami klíringel minden felesleges gondolatot a feldúlt elméből. Ám vannak azok a pillanatok, amikor a főnököd és a csapattagok mind a te nyakadon lógnak, amikor egyszerre kellene mindent megoldani. Nem könnyű ilyenkor elbújni meditálni, vagy gyakorolni csípőnyitást, vagy holmi hősi pózt… Éppen elég hősiesség ilyenkor az ember lányának nem eljutni a sírás küszöbére, megtarva belső stabilitásának utolsó maradványait…
 
Ezekre az esetekre ajánlom nektek az aromaterápiás készítményeket, melyeknek első nyilvános darabja nagy sikert aratott valamennyi jógastúdió női öltözőjében. J És amiért a legboldogabb vagyok e megosztás okán, az az, hogy rendkívül egyszerű elkészíteni egy ilyen aromapermetet. Ezt a darabot, és a Te saját variációdat is. Lehet citrusos, virágos, fűszeres, gyógyszeres, fás, földes, és ezek végtelen számú kombinációja.
 
A kedvenc permet, Shakti anyó energiáival:
 
A SHAKTI TÉRPARFÜM RECEPTJE
HOZZÁVALÓK:Végy 50 ml desztillált vizet. Ezután 15 ml gyógyszertári alkoholhoz keverd hozzá az alábbi illóolajak 3-6 cseppjét. Bízz az orrodban és a megérzéseidben, az arányokat saját magad kísérletezd ki.
ILLÓOLAJAK: Bourbon geránium, Vaníliaoldat, Fahéj, Szegfűszeg, Indiai citromfű, Bergamott, Pacsuli, Teafa, Kubebabors, Rozmaring.
ELKÉSZÍTÉSE: Az alkoholos illóolaj keveréket öntsd a desztillált vízhez. A keveréket hagyd érlelődni körülbelül egy hétig. VOILÁ! Készen is vagyunk.  Használat előtt lehetőleg rázd fel.
HATÁSAI: tonizál, felfrissíti az idegrendszert, nyugtat, de nem tompít. Szattvikus, felelmelő, gyümölcsös, friss, és enyhén fűszeres illat, mely leginkább egy nyári almakompót üdítő, bizsergető aromájára emlékeztet…
 
Lássunk még néhány egyszerű példát, az aromák kombinációival:
Citrom+geránium+bergamott
Benzoin+bergamott
Teafa+citrom
Citrom+glautéria+indiai citromfű
 
Próbáljátok ki, ….érezzétek a növények elemi erejét….és hangolódjatok a Föld stabilizáló, és az éter szublimáló hullámaira!
 
Namasté