Ájurvédikus recept télre: krémes spenótleves

2021. 01. 17. | Életmód

Szerző: Mezei Katalin
 

A spenót melegítő hatással bír, erősíti a pittát és támogatja az immunrendszer működését. A szerencsendió segít abban, hogy pozitívabban lássuk a világot és a jelenben éljünk. A kardamom és a gyömbér stimulálja a keringést, ezáltal szintén fűt. Mindezek a kókuszdióval együtt stimulálják az anyagcserét, ugyanakkor a kókuszdió “lehűti” az elmét, tisztábbá teszi a gondolatokat, továbbá hidratál.

Hozzávalók

  • 1 csomag mirelit spenót (persze jobb lenne friss, de ilyenkor az nehezen hozzáférhető)
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál ghí vagy kókuszzsír
  • szerecsendió, kardamom, gyömbér ízlés szerint
  • só, bors ízlés szerint
  • 1,5 dl kókusztej
  • 3-4 dl víz

Elkészítés

Egy lábosban melegítsük fel a ghít vagy a kókuszzsírt. Kicsit pirítsuk meg rajta a fűszereket. Adjuk hozzá a spenótot, majd fokozatosan a vizet is, végül pedig a sót. Főzzük tíz percig, majd öntsük bele a kókusztejet, forraljuk össze az egészet, és már tálalhatjuk is.