Az Oroszlán havában járva lehetőségünk van közelebb kerülni belső teremtő önvalónkhoz és megláthatjuk, hogy mit vagyunk képesek megvalósítani az életünkben.

Minden év ezen ciklusában kénytelen vagyunk szembesülni azzal, hogy mi munkálkodik bennünk, s ezáltal mit vagyunk képesek megvalósítani a világban. A belső lelki tartalmaink valóságként köszönnek vissza az életünkben, s időről időre kénytelenek vagyunk találkozni velük a külvilágban. Amit nem veszünk észre magunkban, vagy elfojtás tárgyává teszünk, szembe jön velünk a külvilágban, s úgy próbál tudatos szintre kerülni.

Az Oroszlán havában óhatatlanul teremteni fogunk, a kérdés az, hogy tudattalanul tesszük ezt, vagy tudatosan. Ebben az időszakban találkozni fogunk egy-egy olyan momentummal, amelyet mi teremtettünk magunk köré az életünk színpadán. Ha ösztönszinten éljük az életünket sokszor szorító és kellemetlen helyzetek tárulhatnak elénk, amelyek körül fonnak bennünket, s a kénytelenek vagyunk elfogyasztani karmánk keserű gyümölcsét.

Ezzel szemben, ha világos lelki célokat tudtunk kitűzni magunk elé, s a spirituális fejlődésünken munkálkodunk, olyan élethelyzetek látnak napvilágot a sorsunkban, amelyek előre visznek bennünket.

A jelenlegi égi konstellációk közepette meg kell tapasztalnunk azt, hogy az önérvényesítés nem fogja segíteni a szabadságunkat és a függetlenségünket. A jelenlegi időszakban minél akaratosabbak vagyunk, annál inkább korlátozó helyzeteket tapasztalhatunk magunk körül (ezt a Mars és az Uránusz kapcsolódása tolmácsolja felénk).

A hónap másik feszültséget hozó égi konstellációja az anyagiak, a biztonság és az áldozathozatal szembenállását hozza fel témaként az éltünkben. Ebben az időszakban fel kell ismernünk, hogy hiába vannak anyagi veszteségeink, vagy plusz kiadásaink, akkor is biztonságban leszünk. Sőt, ha képesek vagyunk plusz kiadásokat felvállalni – akár magunkért, akár másokért – nem kell, hogy a sors vegye el tőlünk az anyagiakat veszteségek formájában, megtanítva ezzel minket arra, hogy nem ezen múlik a biztonságunk (a Neptunusz és a Vénusz fényszögkapcsolatának üzenete).

Nagyon kedvező konstellációt jelent a Neptun, a Plútó és a Jupiter kapcsolódása, amely felerősít és megkönnyít minden lelki gyakorlatot. Ebben az időszakban nyugodt szívvel vegyük elő a régóta halogatott jóga gyakorlatainkat vagy meditációs technikáink gyakorlását.

Ha belső indíttatást érzünk elvonulásra, az nem véletlenül jelenik meg bennünk. Ez az időszak kiváltképp gyümölcsöző lelki élet gyakorlásának szempontjából.

Minden Kedves Olvasónak örömteli és lelki-megvalósításokban gazdag hónapot kívánok!

Rafael Csaba, asztrológus

astroyoga.hu

[email protected]

 

A képek forrása:

https://www.youtube.com/watch?v=TOyaGPMpojU

https://www.youtube.com/watch?v=ldj-u_ARrVY