Talán már mindannyian tudjuk, hogy az újév ünnepének nincs szakrális vagy misztikus jelentősége, mint, ahogy ez elvárható lenne egy rendes ünnepnaptól.

Az ünnepeink mindig valamilyen különleges kozmikus esemény vagy égi konstelláció időpontjára időzítettek, s így az ünnepeken keresztül, lehetőségünk van ráhangolni életünket egy magasabb rendező elvre, energiára.

Szilveszter és az újév sajnos nem egy ilyen kozmikus dátum, pusztán a naptárszerkezet miatt van fontos szerepe, de valójában nem kezdődik újév, hiába jelöljük ki kollektíve ezt az időpontot. A valódi újév eljövetele március 21-e körül érhető tetten, s akkor valóban új kör kezdődik a Föld életében.

Ennek ellenére a kultúránkban fontos szerepet játszik a Szilveszter, s ha nem is élvezi az égiek támogatását, kollektíven elfogadjuk, hogy most egy új év kezdődött el.

A jelen esetben talán ezt valóban érzékelni fogjuk, ugyanis kitüntetett égi konstellációk várnak ránk 2019 első hónapjában.

2019.01.05-től – 2019.01.19-ig a Nap együtt fog járni legtávolabbi bolygójával a Plútóval, s ez a konstelláció mindig lehetőséget biztosít az újrakezdésre, újjászületésre. Ne felejtsük el, hogy az újjászületéshez a réginek meg kell halnia, el kell múlnia. Ez remek alkalom lehet egy kapcsolat új alapokra helyezésére, vagy elkezdeni valami újat az életünkben – pl. elkezdeni sportolni-, vagy épp letenni valami olyan dolgot, amitől már régóta meg szeretnénk szabadulni – pl. függőség.

2019.01.07-től – 2019.02.07-ig a Vénusz és a Mars nagyon kedvező fényszögben fog kapcsolódni, ezért ez az időszak kiváltképp alkalmas lesz a párkapcsolati problémák elrendezésére, elsimítására. Ha ezért tudatosan teszünk, akkor a Nap-Plútó együttállás ideje alatt (01.05 – 01.19) gyökeres megoldásokat és változásokat tudunk elérni a párkapcsolatunkban.

2019.01.17 – 01.27. között szintén egy kedvező konstellációnak örvendhetünk, ugyanis a Vénusz és a Jupiter is együtt fog állni, ami megint csak nagy lehetőséget ad a kapcsolataink rendezésére, konszolidálására, illetve minden ebben az időszakban elkezdett tevékenységnek sikert ígér.

Úgy látom az évkezdését, mintha tényleg lehetőséget kaptunk volna egy újraindításra, amihez segítő energiákat is kölcsönöztek nekünk az égiek.

Mindenképp azt javaslom, hogy vágjunk bele azokba a dolgokba, amiket régóta halogattunk, mert most olyan lendületet kapunk hozzá, ami egyrészt hosszútávon kitart, másrészt sikereket ígér.

Boldog Új Évet kívánok minden Kedves Olvasónak!

Rafael Csaba asztrológus

astroyoga.hu

A szerző korábbi cikkei: