Május havában eldönthetjük, hogy mit szeretnénk megszilárdítani és minek szeretnénk új formát adni az életünkben.

Mikor Napunk Föld-elemű jegyben jár, mindig találkoznunk kell a realitások valamilyen szintű megjelenésével. A Bika-havában ez a stabilitás, megszilárdulás és anyagi formát öltés témakörében jelenik meg. Ebben az időszakban realizálhatjuk a céljaink, terveink anyagi megnyilvánulásának lehetőségeit. Ez az a pont, ahol a megvalósítás útjára kell lépnünk.

Ebben a ciklusban frusztráló lehet, ha még nem látjuk az anyagi világban való megjelenését a törekvéseinknek, vagy még nem látjuk az utat, mely azok megvalósulása felé vezet. Arra tanít minket ez az időszak, hogy mindennek, ami létezik az életünkben anyagi bázissal kell rendelkeznie, például nem taníthatunk jógát, ha nincs hely az órák megtartására, vagy nem lehetünk vállalkozók, ha nincsenek meg a megfelelő engedélyek a praxishoz.

Ebben az időszakban meg kell vizsgálnunk, hogy miből származik a stabilitásunk, pénzünk, biztonságunk. Mit adunk fel az életünkből a vélt biztonságunk megteremtéséért? A pénz valóban biztonságot ad-e nekünk? Hol adjuk el magunkat az anyagiakért? Mekkora ára van a pénznek, amit megkeresünk? Ezek mind a jelenlegi ciklus alapkérdései. Ebben az időszakban realizálnunk kell azt is, hogy nem lehetünk boldogok, ha a pénzkereset és a biztonságunk megteremtése közben eladjuk magunkat.

Azoknak, akik túl vannak már a fenti kérdéseken, és a válaszok után megtették a szükséges lépéseket az életükben, most a megszilárdítás a feladatuk. A hosszan tartó stabilitást oly módon érhetjük el, hogy megosztjuk másokkal a megvalósításunk gyümölcsét. Bizony, ha van valamink, akkor adunk kell, s ha mindig van kinek adnunk, akkor mindig lesz nekünk is amiből adhatunk.

A jelenlegi Szaturnusz–Plútó együttállás nagyjából 35 évente jön el az emberiség életében, és mindig egy új ciklus kezdetét harangozza be. Előtte viszont felül kell bírálnunk a céljainkat és az azok mögött megbúvó motivációt. Csak ezután vihetjük hosszú távon sikerre az előttünk álló utat. A Szaturnusz–Plútó együttállásról a következő cikkünkben írok részletesen, most mégis azért említettem meg, mert sokunktól – az egyéni asztrológiai képlet függvényében – új irányvételt követel meg ez a bolygóállás.

Minden Kedves Olvasónak boldog tavaszt kívánok!

Rafael Csaba asztrológus
astroyoga.hu