Az amerikai kontinens erdőtüzei láttán a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola (BHF), a Bhaktivedanta Jógastúdió Blaha és az Ökovölgy Alapítvány közös erdősítési akcióba kezdett “Csináljunk egy Jóga-erdőt!” címmel.

A Blaha Lujza téri Bhaktivedanta Jógastúdióban és a BHF-en a társalgóban egészen október 20-ig megtalálható egy adománygyűjtő ládika, amelyben adományokat helyezhetnek el diákok, tanárok, bhakták, illetve bárki, aki ellátogat a stúdióba vagy a főiskolára. Az adományok pedig egy-egy újabb facsemete megvásárlását, ültetését és gondozását támogatják.

1000 Ft adomány = 1 újabb kis FACSEMETE a Jóga-erdőben

Az Öko-Völgy Alapítvány vállalta, hogy beszerzi, illetve mintaterületén, Krisna-völgyben elülteti és gondozza az adományból vásárolt facsemetéket. Az elmúlt 26 év alatt Krisna-völgy 350 000 fát ültetett el, az erdősültség arányát 3%-ról a hazai átlag fölötti 25%-ra növelte, és tovább szeretnék folytatni a közel 40%-ig az évek során.

A fajok hazai erdőalkotó fajok lesznek, főként csertölgy, gyertyán, kis levelű hárs, hegyi juhar, vadgyümölcs fajok.

Természetesen ennél kisebb és nagyobb összeget is lehet adni a lehetőségeink szerint. De az is sokat segíthet, ha felhívjuk ismerőseink figyelmét erre a lehetőségre.

Az összegyűlt adományokról és az ültetésről is be fogunk a későbbiekben számolni, valamint a közösen létrehozott Jóga-erdőt meg is lehet majd látogatni.