“Ami a felszabadulást illeti, az embernek le kell győznie a kéjt, a dühöt, a törvénytelen vágyakat, a kapzsiságot és a zavarodottságot. Hogy megszabaduljon a dühtől, meg kell tanulnia, hogyan bocsásson meg. A lelki kultúra segítségével az ember képes legyőzni az alvást, és csupán türelemmel győzheti le a vágyakat és a kapzsiságot.” Srímad Bhagavatam 1.9.27


Országos programajánlónkat olvashatjátok.
A lista a ti segítségetekkel is bővíthető, a frissítések miatt pedig többször is érdemes ellátogatni az oldalra.
Ha tudomásotok van hasonló eseményekről, programokról, kérjük, jelezzétek felénk: [email protected]

2018. május 13. (vasárnap)

Helyszín: Tulasi Jóga (1149 Bp., Pillangó utca 12.)
Időpont: 9:00-20:00
Ingyenes Nyílt Nap
Régóta tervezed, hogy kipróbálod a jógát? Kíváncsi vagy milyen egy méregtelenítő és zsírégető infrás jógaóra? Esetleg szeretnél gyermekeddel részt venni egy játékos mozgásfejlesztő foglalkozáson?

Szeretettel vár a május 13-ai Nyílt Napon a Tulasi Jóga, ahol bármelyik órát ingyenesen kipróbálhatod, hogy biztosan megtaláld a számodra legideálisabb jógatípust.

A Nyílt Nap órarendje folyamatosan bővül!
Amit már biztosan kipróbálhatsz:
Hatha jóga, Hatha jóga (Flow), Yin&Yang jóga, Hatha jóga (Gerinc), Hatha jóga (Dinamikus), Baba-mama jóga, Pöttöm jóga, Gyermek jóga (ovis), Kismama jóga, Senior jóga

Órarend és foglalás: itt
Facebook-esemény: itt

2018. május 14. (hétfő)

Helyszín: Body&Soul Szentes (6600 Szentes, Kossuth L. u. 24. 2. ajtó)
Időpont: 15:30
Ingyenes Senior Jóga
Elsősorban az élettanilag fontos légző és érrendszer áttisztítása továbbá a kis és-nagyízületek átmozgatása a célunk !
Várlak szeretettel!
Hernyikné Andi
Jógaterapeuta
Órára bejelentkezés a bodyandsoulszentes.hu weblapon lehetséges !

2018. május 15. (kedd)

Helyszín: Govinda Klub (1051 Bp., Vigyázó Ferenc utca 4.)
Időpont: 18:00-21:00
Proaktív képességek: titkos fegyver a kiemelkedő sikerekhez.
A proaktivitás az egyik legértékesebb tulajdonság, a minőségi teljesítmény és a fejlődés alapja. Ha proaktív vagy, könnyebben jutsz előre és sikeresebb leszel!

De legyünk őszinték: nyilvánvalóan egyszerűbb és könnyebb reaktívnak lenni. Hiszen minden irányból, rengeteg csatornán keresztül dőlnek felénk az impulzusok, akkor is, ha nem csinálunk semmit. Annyi jön, hogy már szinte belefulladunk.

Arról mindenkinek van tapasztalata, hogy milyen érzés csak sodródni az árral, holott úszhatnánk a lehetőségek vizén is a céljaink felé. Manapság viszonylag kevesen értik, hogy a viselkedésmintáinkat döntően befolyásolják a tudatról és a tudatalattiról szerzett ismereteink.

Hiába vagyunk lelkesek, hogy elsajátítsunk örökérvényű bölcsességeket, vagy alkalmazzunk hatékony elveket, ha a kialakított viselkedésmintáink gúzsba kötnek minket. Bár egyszerűbb és könnyebb reaktívnak lenni, és fenntartani az általános emberekre jellemző szokásokat, hosszú távon csak a proaktivitás “kifizetődő”.

Ha sokat szeretnél tenni a fejlődésedért, akkor fejleszd a proaktivitásodat! Viszont lényeges, hogy a proaktív hozzáállás ne csak üres frázis legyen, hanem valódi, tudatos cselekvést jelentsen. Ehhez nyújt segítséget Bhaktipada Dász előadása.

Az előadó, Bhaktipáda Dász több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a védikus pszichológia, filozófia és személyiségfejlesztés terén. Előadásain és workshop programjain sikeresen alkalmazza ezeket az elveket a mai emberek akár legalapvetőbb problémáira is.

Facebook-esemény: itt

2018. május 18. (péntek)

Helyszín: Govinda Klub (1051 Bp., Vigyázó Ferenc utca 4.)
Időpont: 18:00-21:00
BuDaPesT kíRTaN JaM! – Roots Rock Reggae
Ha péntek, akkor kīrtan jam!  Gondoltad volna, hogy reggae-re is lehet mantra meditálni?
A legutóbbi metálos ízek után, most reggae-vel fűszerezzük a dzsemet. Erősen füstölni fognak az ütemek. Mantrázz velünk! Csak lazán!

Facebook-esemény: itt

Helyszín: OpenYogi (1066 Bp., Weiner Leó utca 10.)
Időpont:17:50-19:20
NAPÜDVÖZLET
A napüdvözlet (szúrjanamaszkár) több ászanát (testtartást) magába foglaló rövid gyakorlatsor. Önmagában is nagyon hasznos, megerősíti a vázizmokat, növeli az ízületek mozgásterét, de használhatjuk óra előtti bemelegítésként is. Segítségével már kezdő szinten is elsajátíthatjuk a mozdulatok összekötését a légzésünkkel (légzésszinkron), mely a jógagyakorlás egyik alapja és nehéz -ha nem a legnehezebb- elsajátítani. A levegő folytonos áramlásának köszönhetően feltölt energiával, tekinthetjük mozgásos relaxációnak is, mivel figyelmünket egy pontra – a légzésünkre irányítjuk.
Jelentkezés: A terem befogadó képessége 8 fő ezért kérlek részvételi szándékod időben jelezd.
ÓRA FELÉPÍTÉSE
– ráhangolódás
– bemelegítés
– egyszerű napüdvözlet
– Vrindávan-Gangotri napüdvözlet
– relaxáció
Bővebb információ és Facebook-esemény: itt

2018. május 19. (szombat)

Helyszín: Amrita Sher-Gil Kulturális Központ (1025 Budapest, Búzavirág utca 14.)
Időpont:18:00
‘Egy szólamban – 2’
Indiai klasszikus zene és tánc találkozása a magyar és indiai néptáncokkal.
India az “egység a sokféleségben” szimbóluma; ennek jegyében különleges előadásra invitálunk minden India-barátot: az este folyamán indiai klasszikus zene, indiai klasszikus tánc, indiai néptánc és magyarországi eredetű cigány néptánc előadásokat hallhatunk-láthatunk gyönyörű folyammá egybeszőve. Ebben az évben ünnepeljük Mahatma Gandhi születésének 150. évfordulóját is. Ehhez kapcsolódóan az Amrita Sher-Gil Kulturális Központ együttműködve a pécsi Gandhi Gimnáziummal indiai klasszikus tánc és magyarországi cigány tánc fúziót is színpadra visz, mindemellett láthatunk egy táncbetétet a Gandhi Gimnázium és a sajókazai Dr. Ámbédkar Iskola diákjainak szereplésével.
*
18.00-18.50: A program indiai klasszikus zenével kezdődik, Londonból érkezik hozzánk Prabhat Rao és Pulkit Sharma, az indiai klasszikus zene fiatal generációjának képviselői. Prabhat Rao, a Patiala Gharana követője, a fiatalabb generáció egyik vezető indiai klasszikus énekese. Londonban él, szigorú képzést kapott Guru Chandrima Misra (Bharatiya Vidya Bhavan) irányítása alatt. Korai éveit nagymamájával töltötte, aki híres karnatikus zenész volt. Prabhat Rao odaadó tanár és előadóművész; tablán kíséri Pulkit Sharma.

Rövid szünet után 19.00 órakor a táncelőadások következnek.
Facebook-esemény: itt

2018. Május 20. (vasárnap)

Helyszín: Margitszigeti JÓGA
Időpont: 12:15-13:30
A három kötőerő hatásmechanizmusa – ingyenes szabadtéri előadás
A megszokott vasárnapi astanga jógaóra után, egy érdekes előadással készülünk, mely után kötetlen beszélgetés keretében kérdéseket tehettek fel a védikus filozófia, pszichológia témakörén belül. Az előadást várhatóan Caitanya prabhu, védikus teológus tartja.
A JÓGA GYAKORLÁS ÉS A KÖTŐERŐK KAPCSOLATA
– A jóság minőségében végzett gyakorlás stabil, tiszta tudatot eredményez, megőrzi a test és a tudat frissességét, békével tölti el a múltat és reménnyel a jövőt, de mindenekelőtt a jelenben tart!
– A tiszta szinten végzett gyakorlás mentes a szélsőségektől, az extrém lendülettől, az elvárásoktól.
– A védikus pszichológia alaptételeként ismert “három kötőerő” hatásmechanizmusát ismerhetitek meg az előadáson.
– Az ősi kategorizálási rendszer, egyedi aspektusból világítja meg a hétköznapi életünk minden percét, de igazán csak akkor válik jelentős eszközzé amikor nehezen elérhető célok elérésére használjuk.
– Az élet jelentős területein pozitív fordulatokra számíthatnak mindazok, akik a hétköznapokban használják a kötőerők felismerésének technikáját és alkalmazzák a jóság minősége felé való törekvés tudatos lépéseit.
Bővebb információ és Facebook-esemény: itt

2018. Május 22. (kedd)

Helyszín: MOST Meditációs Stúdió (1023 Bp., Ürömi utca 24-28. I/5.)
Időpont:18:00-19:30
Yin-jógagyakorlás
A Yin jógaórákon nem az erőnket használjuk, hanem lágyan, passzívan beleengedjük magunkat egy-egy ászanába, ahol hosszabb ideid (3-8 percig) időzünk. Ez a bensőségesebb, időt és türelmet adó gyakorlás segít közel kerülni érzéseinkhez, tudatosítani, majd elengedni azokat.
A gyakorlás oldja a stresszt, hozzájárul a test energiaáramlásának szabályozásához, segít megőrizni, fejleszteni hajlékonyságodat és az ízületek mozgékonyságát.
A Yin jóga fizikai fókuszú meditatív gyakorlását remekül kiegészítik a tibeti hangtálak rezgései, segítenek összpontosítani, még mélyebbre visznek, ahol úgy találkozhatsz magaddal, ahogy a hétköznapokban nem szoktál. Egy-egy kitartott jógapózban a testedre helyezve a tálak rezgései mélyen átjárnak, segítik a nyújtást, oldódást.
Szeretettel látunk az ingyenes bemutató alkalmunkon! Dóra és Kata

A férőhelyek száma limitált, ezért kérlek, hogy jelentkezz be a honlapon: itt
Facebook-esemény: itt

2018. Május 25. (péntek)

Helyszín: OpenYogi (1066 Bp., Weiner Leó utca 10.)
Időpont:17:50-19:20
GERINC támogató YIN JÓGA
A yin jóga egy lassú, befelé figyelő irányzat. Segítségével fizikai szinten elérhetjük a mélyebb szöveteket, ezáltal izmaink és ízületeink rugalmassága megőrizhető, fokozható. Az órán főként ülő és fekvő ászanákat alkalmazunk, de szerepet kapnak az egyszerű álló gyakorlatok is.. A kitartások hosszabbak, akár 3-5 percesek is lehetnek, ezeket a gyakorlatokat speciális, core-izomzat erősítés egészíti ki, hogy gerincünket is támogassuk a sok ülés után. A gyertyafény most sem marad el.
Nem csak nőknek!
Jelentkezés: A terem befogadóképessége 8 fő ezért kérlek részvételi szándékod időben jelezd!
ÓRA FELÉPÍTÉS
– ráhangolódás
– bemelegítés
– core-izomzat erősítő gyakorlatok
– csípő és mellkas nyitó gyakorlatok
– relaxáció
Bővebb információ és Facebook-esemény: itt

2018. május 26. (szombat)

Helyszín:Symbolon Jóga (1119 Bp., Tétényi út 42.)
Időpont:9:00-10:30
Symbolon jógafelajánlás – ingyenes gyakorlás lehetőség
Amire számíthatunk:
– mozdulatok az önismeret gyakorlására
– légzőgyakorlatok az áramlás fenntartására
– mindezt finom zene kíséretében a ritmus megtartására
– majd öngyógyító feloldódás a relaxálásban tibeti hangtál segítségével
Az órán való részvétel sem előképzettséget, sem különös hajlékonyságot nem igényel.

Bővebb információ és Facebook-esemény: itt

Szerkesztette: Smid Erika Violetta