“Az önfejlesztés valójában azt jelenti, hogy visszakapod azokat a természetes adottságokat, amik ott vannak eredendően a szívben; tulajdonképpen ezt jelenti megtalálni önmagad.”  Sivarama Swami Maharaja

Országos programajánlónkat olvashatjátok.

A lista a ti segítségetekkel is bővíthető, a frissítések miatt pedig többször is érdemes ellátogatni az oldalra.
Ha tudomásotok van hasonló eseményekről, programokról, kérjük, jelezzétek felénk: [email protected]

2019. április 16. (kedd)

Helyszín: Govinda Klub (1051 Bp., Vigyázó Ferenc utca 4.)

Időpont: 18:00–21:00

A Kvantumelmélet Spirituális Eredete

Azt a világszemléletet, melyre a nyugati tudományosság épült, és amely az anyagot térben és időben kiterjedt szilárd szubsztanciának fogja fel, az emberi elmét pedig elkülönült megfigyelőnek tekinti, amely tárgyilagosan képes megvizsgálni és leírni a világmindenséget és így hatalmat szerezni felette, maga a tudomány kezdte lerombolni.

Az anyagi tudomány felfedezései nem vésznek el, hanem integrálódnak és továbbfejlődnek az új tudomány keretein belül; a két létkategória kutatása egymás mellett folyik.

Az ősi védikus írásokban a spiritualizmus az nem a hiten alapul. A „véda” szó jelentése: látás, megismerés, tudás.

A modern matematika, fizika, biológia és kémia megismert törvényei mind megtalálhatóak bennük. E művek számtalan Nobel-díjas tudós íróasztalán forogtak már, és Einstein, Niels Bohr, Heisenberg, Feynmann, Oppenheimer és Schrödinger gondolati bázisát ugyanúgy megtalálhatjuk a Védák, az Upanisádok és Buddha eszméiben is.

Yuthesvari dévi dászi (Solymos Eszter) előadása bemutatja a modern tudomány világának és a spiritualizmusnak a közös és elválaszthatatlan ösvényét.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! ॐ

Facebook-esemény: itt

2019. április 23. (kedd)

Helyszín: Bhaktivedanta Jógastúdió Blaha (József krt. 8. IV. emelet 4., Budapest, 1085)

Időpont: 7:30–8:30

Napüdvözlet mantrákkal

Ingyenes óra

Bővebb információ: itt

2019. április 24. (szerda)

Helyszín: Bhaktivedanta Jógastúdió Blaha (József krt. 8. IV. emelet 4., Budapest, 1085)

Időpont: 15:45–16:45

Kezdő hatha

Ingyenes óra

Bővebb információ: itt

2019. április 25. (csütörtök)

Helyszín: Bhaktivedanta Jógastúdió Blaha (József krt. 8. IV. emelet 4., Budapest, 1085)

Időpont: 9:30 –11:00

Kezdő hatha

Ingyenes óra

Bővebb információ: itt

2019. április 29. (hétfő)

Helyszín: Hotel Korona Eger Wellness, Rendezvény és Borszálloda (Tündérpart 5., 3300 Eger)

Időpont: 18:00–21:00

Beszélgetés Sivarama Swamival: A hétköznapok lelki gyakorlatai

Sivarama Swami 50 éve kutatja, és tanítja, hogyan hasznosítható a lelki tudomány a modern kor embere számára.  Tapasztalatait számos videóban, beszélgetésben osztja meg az érdeklődőkkel. Következő előadásában a hozzá intézett leggyakoribb kérdésekre igyekszik megadni a válaszokat. Legfőbb célja, hogy segítsen beilleszteni a legfontosabb, és legegyszerűbb lelki gyakorlatokat a mindennapi élet teendői közé.

Ennek érdekében fontos megértenünk:

Milyen pluszt tud adni, ha valaki szisztematikusan elkezd követni egy hiteles spirituális utat?

Hogyan lehetséges beilleszteni a hétköznapokba a bhakti jóga gyakorlatait az iskola, munka, vagy család mellé?

Mennyi időre van szükség?

Mi lesz az eredménye, ha ezen elvek alapján élek?

Milyen lépéseket kell megtennem, és hova juthatok el?

Sivarama Swami előadása után a hallgatóknak lehetőségük nyílik feltenni kérdéseiket, és interakív beszélgetés során elmerülni a legérdekesebb témákban.

Az est befejezéséül mindenkit vendégül látunk egy különleges vegán ételkóstolóval.

Facebook-esemény: itt

2019. április 30. (kedd)

Helyszín: Bhaktivedanta Jógastúdió Blaha (József krt. 8. IV. emelet 4., Budapest, 1085)

Időpont: 15:30–16:30

Senior jóga

Ingyenes óra

Bővebb információ: itt

***

Helyszín: Govinda Klub (1051 Bp., Vigyázó Ferenc utca 4.)

Időpont: 18:00–21:00

Ámítás a tudomány nevében

A biológia az élőlényeket vizsgálja sikeresen és az evolúciós elmélet is szilárdnak tűnik. A kémia és az anyagtudomány forradalmasította az elektronikus eszközeinket. A fizika az anyag misztikus viselkedésére ad elfogadható magyarázatot. A csillagászat és az űrkutatás közelebb hozza az eljövendő bolygóközi élet lehetőségét. A pszichológia és a társadalomtudományok hamarosan biztosan megállapítják, mitől lehetünk maradandóan boldogok. Az életmód-tanácsadók nagyon gyorsan sikeressé teszik az életünket.

Neked is ismerősen csengenek ezek a mondatok, ugye? Nem is meglepőek már ezek a hírek, mert minden nap halljuk őket. És az életünk minden területére bőven jut a tudomány áldásaiból, legyen az kikapcsolódás, szórakozás, közösségi élet vagy extrém sport. Élvezzük a technológia előnyeit és egyre több élményben van részünk egyre biztonságosabban.

Olyan sok eredményt képes felmutatni a tudományos világ, hogy hajlandóak vagyunk azt hinni, hogy az életünkkel kapcsolatos minden kérdésünkre végleges választ kaptunk. Vagy ha akadnak is még kétségeink, a közeljövőben biztosan mindenre fény derül.

Tudjuk az elméleteket, hiszünk a tudomány válaszainak és rábízzuk magunkat a technológia vívmányaira. Ennek ellenére még mindig motoszkálhatnak bennünk bizonyos kérdések:

Mitől élő az élőlény? Hogyan beszélhetünk evolúcióról, ha minden visszafejlődik, amit magára hagyunk? Élővé válhat az anyag? Mivel magyarázható a kezdeti egyszerűség ellenére az élővilág jelenlegi változatossága és bonyolultsága? Mi a bizonyíték arra, hogy az univerzum úgy keletkezett, ahogyan azt mi gondoljuk? És megmagyarázhatóak a tudatos élmények az anyagból kiindulva?

A világ legérdekesebb kérdései ezek és minden bizonnyal nagyon bölcs az, aki tudja is ezekre a választ. Azt mondják, hogy a helyes tudás boldogabbá is tesz minket. Vizsgáljunk meg ezért mindent tudományos szakszerűséggel, hogy aztán teljesebb tudáshoz jussunk.

Mert van itt valami, amiről tudnod kell, és amiről máshol nem beszélnek.

Az előadó Isvara Krisna Dásza (Dr. Tasi István) vaisnava teológus, kulturális antropológus és főiskolai oktató. Fő kutatási területe a  modern természettudományos és védikus világkép összehasonlítása, különös tekintettel az élővilág eredetére.

Facebook-esemény: itt

***

Helyszín: Vaisnava Yoga Center (Fő tér 15. I em. 1., Szombathely, 9700)

Időpont: 17:00–19:00

Válj legyőzhetetlenné!

Előadó: Bhaktipád Dász, vaisnava teológus

Ez a világ a farkastörvények birodalma, ahol utolér mindenkit egy nálánál is hatalmasabb, elementáris ellenfél. Ez az ellenfél mindenkire ott leselkedik, és senki sem kerüli el figyelmét. Aki velünk tart, megtanul felülkerekedni korlátain, és képessé válik felvenni a harcot a világ negatív energiája ellen, és legyőzhetetlenné válik!!!

Szerkesztette: Smid Erika Violetta