Még sosem jógáztam, de most, hogy várandós lettem, szeretném kipróbálni. Mire számítsak?

Kérdés: Még sosem jógáztam, de most, hogy várandós lettem, szeretném kipróbálni. Kicsit izgulok, hogy majd egy helyben kell ülnöm egész végig, meg fura dolgokat énekelnem. Mire számítsak?

Válasz: A legfontosabb, hogy mikor kezdd el: a 8-12. hétig a Birthlight kismamajóga rendszer szerint nem ajánlott a jógázás. Ennek az az oka, hogy ebben az időszakban tapad meg a placenta, és a Te biztonságod érdekében kerülünk minden olyan helyzetet, amiben ebbe a folyamatba akár egy, a szükségesnél nagyobb vérbőséget okozó gyakorlat is beleszólhat.

Visszatérve arra, hogy mire számíts: A jóga egy nagyon sokoldalú módszer, ami abszolút alkalmas arra, hogy a várandósságot végigkísérje. Ezeken az órákon az egész testet finoman átmozgatjuk, és olyan gyakorlatokat csinálunk, amik egyrészt erősítenek, másrészt lazítanak, harmadrészt bizonyos kellemetlen tüneteket enyhítenek. Igen, használunk hangokat is, de nem énekelünk, hanem kipróbáljuk például, hogy hogyan lehet velük fájdalmat csillapítani, vagy mantrát zengetünk. Fontos hogy semmi olyat nem kell csinálnod, ami nem tetszik, furcsa vagy nem esik jól. Sőt, ha valami nem esik jól (pedig helyesen csináltad), az egyenesen ellenjavallatnak tekintendő.