Mit hoz az új tavasz?

2019. 03. 20. | Asztrológia, Életmód

Szerző: Mezei Katalin
 

Egy kisebb téli szünet után folytatódik Csillagjóga rovatunk, s a mostani cikkünkben a tavasz üzenetét ismerhetjük meg.

A Föld szempontjából a valódi új év tavasszal kezdődik. A csillagászati tavasz (március 21.) a valódi új év kezdete. Természetesen ez a dátum asztrológiai szempontból is kitüntetett, hiszen a tavaszba lépés időpontja kifejezi az egész év mondanivalóját és feladatkörét.

A korabeli asztrológusok a tavasz asztrológiai képletét összevetették a király asztrológiai képletével, s abból következtetve tudtak tanácsot adni az uralkodónak az ország ügyeinek intézése kapcsán. Így lehetőségük volt az ország egészére nézve megfigyelni a várható tendenciákat. A mai modern korban az aktuális miniszterelnök asztrológiai képletével kellene megtennünk ugyanezt. Mivel egy ilyen elemzés meghaladja cikkünk kereteit, most az egyénre vonatkozólag fordítom le a tavasz üzenetét.

Az alábbi ábrán a tavasz – a valódi új év – asztrológiai képletét láthatjuk.

A tavasz asztrológiai képlete (2019. 03. 20. 22:58 Budapest)

Ha az egyénre vonatkoztatva szeretnénk pontos információkhoz jutni, mindenképpen szükség van az illető asztrológiai képletére, amihez viszonyítani tudjuk az adott időminőséget. Ám most mégis általánosságban nézzük meg, hogy milyen energiák között kezdődik az új évünk.

Az előző cikkeimben sok helyütt írtam a Skorpió archetípus témájáról és megélési lehetőségeiről (részletes információ például ebben a korábbi előrejelzésben olvasható). Most szintén időszerű feleleveníteni a korábban olvasottakat, hiszen a tavasz a Skorpió jegy energiáival indul el. Ez azt jelenti, hogy a Sors számon fogja kérni rajtunk, hogy mik a valódi értékkel bíró dolgok az életünkben, s el kell számolnunk a felszínes kapcsolatainkkal, élethelyzeteinkkel, berögződéseinkkel, ideológiáinkkal és így tovább. Csak az életünk valódi mélységgel bíró dolgai maradhatnak velünk ebben az évben.

Az elsődleges területek, ahol ezt meg kell élnünk, az asztrológiai VII. ház vonatkozásaiban lesznek – a ház témái a párkapcsolat, a társulások, a nyilvánosság előtt való szereplés, megjelenésünk a külvilágban és így tovább. Számos analógiát sorolhatnék még ide, ám most csak a leggyakoribbakat vettem bele a cikkbe.

Mit is jelent ez pontosan? A fenti analógiák közül két témát emelek ki:

  • A párkapcsolatoknak egy mélyebb szinten kell tovább folytatódniuk, s fel kell számolni a hamis ragaszkodásainkat, kötődéseinket. Nem lehetünk már pusztán megszokásból benne egy régi párkapcsolatban: vagy „bemélyül” a kapcsolat, és közös célokat tűzünk ki, vagy szembe kell néznünk az elmúlásával.
  • Felül kell bírálnunk a külvilágban való megjelenésünk és megnyilvánulásunk hitelességét. Mennyire játszunk szerepet, mennyire adunk le a számunkra fontos dolgokról pusztán megfelelésből? Hol alkuszunk meg csupán azért, hogy megfeleljünk másoknak? Milyen elfojtásokba mentünk bele kizárólag a külvilág kedvéért? Valóban mély és értékkel bíró dolgokat képviselünk és tanítunk a külvilágban? Ezek mind olyan kérdések, amelyeket nem fog szó nélkül hagyni a Sors.
Forrás: Pixabay

Az asztrológiai új évben olyan energiák indulnak útjukra, amelyek lebontják mindazt, aminek nincs valódi mélysége az életünkben, és csak a lényegi tartalommal bíró élethelyzetek, kapcsolatok maradhatnak velünk. A megélés természetesen mindenkinél egyéni lesz, a saját feladatához mérten.

A tavaszi napéjegyenlőség idején minden magaskultúrában szertartásokat (jagja) és ünnepeket tartottak, pontosan azért, hogy a világunkban megjelenő új energiákat a lehető legjobb módon tudják megélni. Sohasem az elkerülés volt a cél, hanem az adott feladatok lehető legjobb megélése.

Az új év új lehetőségeket is tartogat számunkra, s azt üzeni, hogy előtte el kell számolnunk a léthazugságainkkal, legalábbis egy részükkel. Az új év számos segítő bolygóállással indul, s ha nem futunk el az olykor fájdalmas szembesülések elől, tartós sikereket érhetünk el az életünkben.

Boldog és sikeres spirituális utat kívánok minden kedves Olvasónak!

Rafael Csaba asztrológus

astroyoga.hu