Régóta várt, kedves barátaink voltak nálunk vacsorára a napokban. Egészségi okokból előnyben kellett részesítsem a glutén, tej és cukormentes fogásokat.
Régóta várt, kedves barátaink voltak nálunk vacsorára a napokban. Egészségi okokból előnyben kellett részesítsem a glutén, tej és cukormentes fogásokat. A főétel sokzöldséges paella volt salátával, desszertnek pedig házi fagyi készült, aminek banán volt az alapja. Háromfélét csináltam: epres, kakaós-mogyorókrémes (ami a mogyorókrém miatt nem cukormentes) és vaníliás ízűt. Nagyon izgultam, de szerencsére lelkesen fogyasztotta az asztaltársaság; a mogyorókrémes ízlett nekem a legjobban.
Nem kell sokat bajlódni a banán fagyival:
Meghámozunk és feldarabolunk néhány banánt, majd bezacskózva betesszük a fagyasztóba. Miután megfagyott krémes állagúra turmixoljuk, majd hozzáadunk egy kis Cocomas-t (a három adaghoz fogyott el egy 200 ml-es doboz). Hozzáadjuk az ízesítést – bár a natúr verzió is finom – és tovább turmixoljuk, amíg kész nem lesz.
Ízenként két-két banánt használtam fel:
Ízenként két-két banánt használtam fel:
– pépesített eperből a banánnal kicsit nagyobb mennyiséget tettem a banán masszához,
– bő két evőkanál mogyorókrémet illetve két teáskanál kakaóport kevertem a második adaghoz és
– két vaníliarúd kikapart belsejét tettem a harmadik adagba.
Legtöbb munkám nem is a fagylik elkészítésével, hanem a turmixgép többszöri elmosogatásával volt:-)
Szerző: Manodhara
Mandodhara konyhája