Oldal kiválasztása

Teljes testet átmozgató hosszú gyakorlás

2020. 05. 20. | Egyéb

Szerző: Mezei Katalin
 

 

Időpont: 2021.06.27 10:00 – 2021.06.27 13:00
Helyszín: Budapest, Attila u. 8, 1039 Magyarország

Annak érdekében, hogy a szervezet működésének az egyensúlya létrejöjjön, meghatározott sorban követik egymást a gyakorlatok. A jógázás mentális ráhangolódással, légzőgyakorlattal és egy alaposabb bemelegítéssel kezdődik, majd ezt követik az álló, a térdelő, a hasat erősítő, a hason fekvő homorító, a kéztámaszos, az ülő és a válltámaszos fordított testhelyzetek. Az ászana-blokkok egymást követve megerősítik a lábat, a hasat, a hátat, a karokat, majd az ülő gyakorlatok ellazítják ezeket a területeket. A gyakorlatsor a gyökércsakrától a koronacsakráig minden fő energiaközpontot harmonizál.

A testhelyzetek a belső szerveket is átmasszírozzák, így az egyes szervrendszerek működése javul. Módszertanilag az egyes ászana-szekvenciák felkészítik a gyakorlót a következő egység végzésére, s közben fejlesztik a tudatosságot is. Az álló helyzetű ászanák hatásait az ülő helyzetűek kompenzálják, a has erősítőket a hason fekvő homorítók, a homorítókat az ülő előrehajlók, a kéztámaszosokat azok az ülők, melyekben nyújtózik a kar, a teljes sornak pedig a válltámaszos fordított testhelyzetek a levezetői.
(A fordított testhelyzeteknek természetesen szintén vannak saját kompenzáló ászanái.)
A nádikban történő energiaáramlást a pránájáma gyakorlatok támogatják. Az ászanák gyakorlása előtt teljes jógalégzés lesz, a végén pedig nádí-sódhana, illetve a mahá-bandha. A lelki hatás kiteljesítése érdekében a sor relaxációval és mantra-meditációval zárul.

Oktató: Medvegy Gergely – jógaoktató

A workshop 3 órás hosszú gyakorlás vasárnap 10:00-13:00-ig.
A workshop díja: 5000 Ft alkalmanként.
A képzések nem teljesen kezdőknek vannak! Legalább féléves jógás múlt ajánlott.

A tanfolyamra a helyek limitáltak! A helyeket a befizetés sorrendjében töltjük fel, így érdemes minél előbb befizetni a képzési díjat, hogy a részvétele biztosítva legyen.

További információ és jelentkezés itt.