A lélek nyomában

2018. 07. 12. | Érdekesség

 

Portréfilm Dr. Tóth-Soma László tanár életéről, szakmai pályafutásáról. Kérdések a természettudomány és a hittudomány kapcsolatáról, ismeretterjesztés a jógatudományról.

Hogyan lesz a természettudomány biológia-kémia szakos tanárából a hindu vallástudomány elhivatott szakértője? Hogyan él Dr. Tóth-Soma László, akit a valláskutatók és jógát gyakorlók lelki nevén, Gaura Krisna Dászaként ismernek?

A filmet készítette: Wittmann Viktória

[fvplayer src=”http://cdn.bhf.hu/leleknyomaban854.mp4″]

Beszélgetőpartnerem 18 ismeretterjesztő film munkatársa, 12 tematikus könyv írója, mellette kutatási munkái önálló kiadványokban jelennek meg, előadásokat tart Bengáliától Szegedig a személyiségfejlesztés, a vallásfilozófia, és a jógahagyományok témaköreiben. Jelenleg Budapesten él családjával, és az 5000 éves védikus tudományt tolmácsolja az érdeklődők számára. Amikor kérdezed, oly egyszerűen és közvetlenül beszél, meglehetősen magas életfilozófiai témákról is. Élettörténetét hallgatva a néző elgondolkodhat rajta: hogyan találhatjuk meg életünk valódi célját? Milyen tudás az, ami az élet igaz értelme felé visz? Ki lehetek én, és ki vagy Te? Miért születtünk erre az életre?

Gaura Krisna prabhu életét a Himalájában tett expedíciók és indiai zarándokutak szövik át, szinte az összes jógatradíciót tanulmányozza, orvostudományi területen kutat, és a vallások szentiratainak ismerője lesz. Miért a bhakti-jóga vaisnava bölcseleténél állapodik meg? Egy családapa –25 év tanári tapasztalattal–  aki úgy döntött, hogy a védikus társadalom ősi elveit követve fog élni a mai Magyarországon.

A film elkérhető nyilvános vetítés céljára eredeti (HD) minőségben (szerzői hozzájárulással) a film készítőjétől:

Elérhetőség: [email protected], 06-70-615-5826