A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán vaisnava jógamester és teológus szakjainkat nappali és levelező szakon is el lehet végezni. Sokaknak nem jön szóba a nappali, mert hétközben dolgoznak, de ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy meg tudod oldani hétköznap az iskolába járást, például most végezted el a középiskolát, vagy szabadúszóként dolgozol, és még vacillálsz, melyik képzési formára jelentkezz, segítünk! Összegyűjtöttük, mit szeretnek nappalis hallgatóink ebben a képzési formában.

Nagyobb óraszám

A nappali tagozaton körülbelül kétszer akkora óraszámban van lehetőség ugyanazokat a tárgyakat tanulni, mint levelező tagozaton. Így mélyebben bele lehet menni a tananyagba, nemcsak könnyebb megérteni a tanultakat, hanem még a vizsgákra való felkészülésre is kevesebb idő kell.

Interaktív

A nappalin kisebb létszámúak a csoportok, ezért több lehetőség jut a képesség- és jellemfejlesztésre is. A hallgatók előadásokat tartanak, prezentációkat készítenek, színdarabot adnak elő, játékos feladatok megoldásával tanulnak. A jóga szakosoknak további előny, hogy osztálytársaikon többször kipróbálhatják magukat oktatói szerepben, eleinte csak kisebb órarészleteket, később már teljes órákat megtartva.

Közösség

Mivel a nappalisok nem csak heti egy napot töltenek a Főiskolán, így több lehetőségük van kapcsolódni az osztálytársakkal, életre szóló személyes kapcsolatok, barátságok tudnak kialakulni. A közösségi élményekre is több tér és idő marad az órák közti szünetekben vagy tanítás után, és a tanulásban is tudják egymást segíteni a hallgatók.

Több idő az oktatókkal

A nagyobb óraszám és kisebb csoportok másik előnye, hogy a hallgatók többet találkoznak az oktatókkal, nagyobb tér van arra, hogy kérdéseiket feltegyék és megbeszéljék, akár az órákon, akár azon kívül. Ha bármiben elakadnak a diákok, a Főiskola tanárai szívesen adnak nekik tanácsot a továbblépéssel kapcsolatban.

 

Akár nappali, akár levelező tagozaton tanulnál a BHF-en, május 25-ig tudsz jelentkezni, tudj meg mindent a felvételiről a Főiskola honlapján!