A Bhagavad-gītā úgy, ahogy van (puha fedeles)

India leghíresebb és legfontosabb könyve, melyet a védikus tudás esszenciájának is neveznek, 18 fejezetben, 700 versen keresztül mutatja be a különböző jógafilozófiákat, amelyeknek gyakorlásával kapcsolódhatunk Istenhez.

3300 Ft

Elérhető

Noha a Bhagavad-gītā számtalan kiadást megért már, és rendkívül széles körben olvassák önálló könyvként, eredetileg a Mahābhārata, az ősi szanszkrit történelmi eposz egyik fejezete. A Mahābhārata egészen a jelenlegi Kali-korszakig felöleli az eseményeket. E kor kezdetén, mintegy ötezer évvel ezelőtt történt, hogy Kṛṣṇa és Arjuna között lezajlott minden idők legnagyszerűbb filozófiai és vallási dialógusa, egy hatalmas testvérháború kezdete előtt. E párbeszéd írásba foglalása a Bhagavad-gītā.

Bhagavad-gītā célja az, hogy kiszabadítsa az emberiséget az anyagi létezés tudatlanságából. Az emberek – különösen ebben a Kali-korban – azt gondolják, hogy az anyagi kényelem fokozásával mindenki boldog lehet. Azonban – talán már tapasztaltad – ez egyáltalán nem így van. A Bhagavad-gītā segítségével megtudhatod hogyan válhatsz igazán boldoggá, és hogyan érheted el az élet legmagasabb rendű tökéletességét.

Bhagavad-gītā minden lelki tudás lényegét tartalmazza, Maga Isten, Kṛṣṇa szavai, ennélfogva szinte más lelki irodalomra nincs szükségünk, elég, ha rendszeresen és figyelmesen halljuk és olvassuk a Bhagavad-gītāt. Jelenleg az emberiséget annyira lefoglalja a mindennapi élet, hogy alig van ideje bármit is olvasni. De, ha választani kell egyet, akkor az legyen a Bhagavad-gītā!

Amikor kételyek gyötörnek vagy csalódás ér, és már a remény halvány sugarát sem látom, a Bhagavad-gītāhoz fordulok. Rálelek egy-egy versre, megnyugszom, és hamarosan mosolyra derül arcom a tengernyi bánat közepette. Akik a Gītā tanításain elmélkednek, szüntelenül megújuló örömöt és nap mint nap új felismeréseket meríthetnek e műből.” Mahátma Gandhi

Könyv adatok

 
Cím A Bhagavad-gītā úgy, ahogy van
Szerző A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Kiadó The Bhaktivedanta Book Trust
Kiadás Utánnyomás 1993
Kiadás éve 2020
Terjedelem 816 oldal
Egyéb információk Az eredeti szanszkrit szöveggel, a szanszkrit szöveg latin betűs átírásával, szó szerinti fordítással, teljes fordítással, magyarázatokkal és színes képekkel.
Súly  614 g
Méretek 19 cm x 12,5 cm x 3,2 cm
ISBN 978-91-7769-236-2
Kötés Puhafedeles

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok