Akció!

Ájurvéda az élet tudománya

Az ájurvéda nemcsak a világ egyik legősibb gyógyászati rendszere, hanem az egyik legösszetettebb gyógymódja is; az ájurvédikus ismeretek olyan tudással látnak el bennünket, melyek birtokában képesek leszünk egészségben és harmóniában megtartani magunkat. Számos területet felölel, beleértve a táplálkozást, a gyógynövények használatát, a masszázst, a jóga és a meditáció gyakorlását, a légzéstechnikákat, az életmódbeli tanácsadást és az öngondoskodást.

5990 Ft

Elérhető

Kategóriák: , ,

Az "ájurvéda" ősi szanszkrit kifejezés jelentése "az élet tudománya", a mai napig fellelhető írott forrásai több mint 5 ezer évesek. Az ájurvéda az életünkkel szervesen összekapcsolódó ismeretek komplett leírása. Kitér a testi-lelki egyensúlyra, és útmutatást nyújt abban is, hogy miként teremtsünk egyensúlyt a külsőnk és belsőnk világában. Az egészségünkkel kapcsolatosan ismerteti, hogy mit együnk, mit mozogjunk és hogyan készüljünk fel a különböző évszakokra, hiszen ezek mind szervesen kapcsolódnak ahhoz, hogy a szervezetünk miként működhet optimálisan a minket körülvevő világban. A belsőnk tekintetében pedig olyan gyakorlatokra és olyan szokások beépítésére tanít, amelyek képesek harmonizálni a belső világunkat.

A könyv széleskörű ismereteket ad az ájurvédikus gyógyászat alábbi témáiban:
- az ájurvéda szemlélete és alapelvei
- az ájurvéda ősi mesterei és írásai
- ájurvéda testtípus teszt, melyből megtudhatjuk, melyik típusba tartozunk
- az 5 fő elem és a 3 alkat sajátosságai
- napi és szezonális teendők az egészségünk megőrzése érdekében
- megelőzés: fókuszban az egészség 3 alappillére
- házi praktikák tetőtől talpig
- ájurvédikus gyógynövénymutató

Az ájurvédikus ismereteink birtokában képesek leszünk egészségben és harmóniában megtartani magunkat, és még azelőtt jótékonyan fellépni bizonyos problémák és nehézségek ellen, mielőtt azok kialakulnának. Sőt, mindezt kiterjeszthetjük szeretteinkre is, hiszen amint megértjük az ájurvéda azon alapjait, hogy mindenki egyedi alkat és így mindenki másra hajlamos, bárkire ki tudjuk terjeszteni frissen szerzett tudásunkat. Szóval segítsük, szeressük, támogassuk magunkat és környezetünket az ájurvéda segítségével, amennyit csak tudjuk!

A kötet szerzője Baktai Ádám hindu pap, az ősi indiai és orientális kultúrtudományok szakértője. Tizenöt és huszonöt éves kora között Indiában, egy bentlakásos kolostoriskolában tanult. Konvencionális tanulmányai befejeztével a szerző teljes mértékben a védikus és egyéb orientális tudományok elsajátítására fordította a figyelmét. Mint lelkész vallásfilozófiát és szertartástant tanult, mint segítő pedig ájurvédát, hatha jógát, védikus asztrológiát és védikus építészetet hét teljes, intenzív éven át. Ádám tanárként és az utolsó éveiben igazgatóként is szolgálta az iskola intézményét.
Papként, tanárként, védikus és orientális tudományok szakértőjeként és tanácsadóként tevékenykedett már Indiában, Indonéziában, Angliában, Új-Zélandon, Dél-Afrikában, Mauritius szigetén, a Fidzsi-szigeteken, Dubaiban és természetesen Magyarországon is. Jelenleg védikus és orientális egészségmegőrző foglalkozásokat, tanfolyamokat tart Budapesten.

Könyv adatok

 
Cím Ájurvéda az élet tudománya
Szerző Baktai Ádám
Kiadó Good Life Books
Kiadás éve 2023
Kiadás Első kiadás
Terjedelem 227 oldal
Egyéb információk Színes képek
Súly 420 gr
Méretek
ISBN 9786156455840
Kötés Kemény fedeles, cérnafűzött

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok