Bhagavad-gítá – Örök tanítás, mely a lelkedhez szól

A Bhagavad-gítá a világ tíz legolvasottabb könyveinek egyike. A kötet 18 fejezete egy örömmel gyakorolható tiszta lelki utat kínál az emberek számára.

Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola, Cím: 1039 Budapest (Csillaghegy), Attila utca 8.
Telefon: +36302162883
2023-09-27 | 18:00 - 20:00

3600 Ft

Elérhető

hely
Dr. Tasi István (Ísvara Krisna Dásza)

Vaisnava lelkész, a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola tanára.

A Bhagavad-gítá az ősi indiai védikus irodalom egyik leghíresebb része, a világ tíz legolvasottabb könyvének egyike. A hindu hagyomány szerint isteni kinyilatkoztatás, de a mű világi tisztelői is értékelik számos hasznos tanítását. Spirituális üzenete szerint örök lelki lények vagyunk, és ez a gondolat gyökerestül képes megváltoztatni az ember világlátását és értékrendjét. A Gítá mint a jógairodalom egyik alapműve, az elme természetével és megszelídítésével is foglalkozik, ami az ember valódi, belső boldogságához vezető út legfontosabb lépése.

Az előadást Dr. Tasi István (Ísvara Krisna Dásza) a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola tanára tartja, akinek szakterülete a Bhagavad-gítá, valamint a védikus és modern tudományelmélet. Főiskolánk oktatója nemcsak tanítója a jóga ősi tradíciójának, hanem három évtizede a mindennapjait is ebben a szellemben éli.

Icon

A Bevezetés a védikus szentírásokba 7 alkalmas tanfolyam további előadásai

Főiskolánk tapasztalt oktatói rövid ízelítőt adnak szakterületük kedvenc témáiból. A könnyen emészthető előadások betekintést nyújtanak India színes kultúrájába, egyedi világképébe. Megtudhatjuk, mitől olyan különleges az ősi szentírások nyelve, és milyen, a hétköznapokban is hasznosítható tanításokat tartalmaz a jóga irodalom alapműve. Magyarázatot kapunk arra vonatkozóan, miért a kölcsönös szereteten alapuló kapcsolatok vezetnek el a valódi boldogsághoz. És arra is, milyen elvek alapján lehet ezeket a kapcsolatokat kihívásokkal teli helyzetekben is sikeresen működtetni. A tanfolyam résztvevői hallhatnak a jóga útján elérhető önmegvalósításról és a csapongó elme szabályozására szolgáló gyakorlatokról is. Szeretettel várjuk előadás-sorozatunkra!

 

1. alkalom (szeptember 20)., India szent nyelve, a szanszkrit (Előadó: Dr. Jeney Rita) Részletek itt!
2. alkalom (szeptember 27.), Bhagavad-gítá – Örök tanítás, mely a lelkedhez szól (Előadó: Dr. Tasi István) Részletek itt!
3. alkalom (október 10.), Mahábhárata – gyakorlati tanácsok az élet kihívásainak kezeléséhez (Előadó: Szávai Gábor) Részletek itt!
4. alkalom (október 25.), Rámájana – Iránytű a sikeres élethez (Előadó: Magyar Márta) Részletek itt!
5. alkalom (november 8.), Bhakti-raszámrita-szindhu – Az istenszeretet tudománya (Előadó: Dr. Banyár Magdolna) Részletek itt!
6. alkalom (november 22.), Upanisadok (Előadó: Bakaja Zoltán) Részletek itt!
7. alkalom (2024. január 9.), Jóga-szútra – lépcsőfokok az önmegvalósításban (Előadó: Dr. Tóth-Soma László) Részletek itt!
A sorozat egyes elemei függetlenek egymástól, vagyis egy-egy előadásra is érdemes eljönni.
Az egész tanfolyamra itt veheted meg a jegyed kedvezményes áron.

Részletek

Dátum: 2023-09-27

Kezdés: 18:00 CEST

Befejezés: 20:00 CEST

Helyszín: Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola, Cím: 1039 Budapest (Csillaghegy), Attila utca 8.

Telefonszám: +36302162883

Email cím: tanfolyamok@bhf.hu

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok