Rámájana – Iránytű a sikeres élethez

A Rámájana lebilincselő története lenyűgözi a gyermekeket és felnőtteket egyaránt, miközben megtanítja, hogy milyen elvek segítségével tudunk felülkerekedni a legnagyobb kihívásokon az életben, tudunk megoldani bonyolult élethelyzeteket, és tudunk működtetni mély, szeretetteli emberi kapcsolatokat.

Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola, Cím: 1039 Budapest (Csillaghegy), Attila utca 8.
Telefon: +36302162883
2023-10-25 | 18:00 - 20:00

3600 Ft

Elérhető

hely
Magyar Márta (Mandzsarí Déví Dászí)

Vaisnava teológus, vallástudomány szakos bölcsész, a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Rámájana kurzusának tanára.

Rámájana - Iránytű a sikeres élethez

A Rámájana egy szanszkrit nyelven született, világhírű ősi eposz, melynek időtlen értéke és érvényessége tükröződik abban, hogy a mai napig mind Keleten, mind Nyugaton ismétlik, megjelenítik színpadon, árnyjátékként, filmben, és maga a szöveg számtalan nyelven elérhető, töretlen az iránta való érdeklődés. Vonzereje egyetemes, áthidalva a kulturális és vallási különbségeket, mivel olyan értékeket képvisel, amelyek minden társadalom működését és egyén boldogulását segítik.

A lebilincselő történet lenyűgözi a gyermekeket és felnőtteket egyaránt, miközben megtanítja, hogy milyen elvek segítségével tudunk felülkerekedni a legnagyobb kihívásokon az életben, tudunk megoldani bonyolult élethelyzeteket, és tudunk működtetni mély, szeretetteli emberi kapcsolatokat.

Az előadás felnőtt közönség számára szolgál ösztönzésül a mű mélyebb tanulmányozásához.

·       Ismerteti a történetet
·       Kiragadott részeken keresztül bemutat fő tanításokat
·       Formálja az élethez való hozzáállást
·       Fejleszti a problémamegoldó képességet

Az előadást tartja: Magyar Márta (Mandzsarí Déví Dászí) vaisnava teológus, vallástudomány szakos bölcsész, a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Rámájana kurzusának tanára.

Icon

A Bevezetés a védikus szentírásokba 7 alkalmas tanfolyam további előadásai

Főiskolánk tapasztalt oktatói rövid ízelítőt adnak szakterületük kedvenc témáiból. A könnyen emészthető előadások betekintést nyújtanak India színes kultúrájába, egyedi világképébe. Megtudhatjuk, mitől olyan különleges az ősi szentírások nyelve, és milyen, a hétköznapokban is hasznosítható tanításokat tartalmaz a jóga irodalom alapműve. Magyarázatot kapunk arra vonatkozóan, miért a kölcsönös szereteten alapuló kapcsolatok vezetnek el a valódi boldogsághoz. És arra is, milyen elvek alapján lehet ezeket a kapcsolatokat kihívásokkal teli helyzetekben is sikeresen működtetni. A tanfolyam résztvevői hallhatnak a jóga útján elérhető önmegvalósításról és a csapongó elme szabályozására szolgáló gyakorlatokról is. Szeretettel várunk előadás-sorozatunkra!

 

1. alkalom (szeptember 20)., India szent nyelve, a szanszkrit (Előadó: Dr. Jeney Rita) Részletek itt!
2. alkalom (szeptember 27.), Bhagavad-gítá – Örök tanítás, mely a lelkedhez szól (Előadó: Dr. Tasi István) Részletek itt!
3. alkalom (október 10.), Mahábhárata – gyakorlati tanácsok az élet kihívásainak kezeléséhez (Előadó: Szávai Gábor) Részletek itt!
4. alkalom (október 25.), Rámájana – Iránytű a sikeres élethez (Előadó: Magyar Márta) Részletek itt!
5. alkalom (november 8.), Bhakti-raszámrita-szindhu – Az istenszeretet tudománya (Előadó: Dr. Banyár Magdolna) Részletek itt!
6. alkalom (november 22.), Upanisadok (Előadó: Bakaja Zoltán) Részletek itt!
7. alkalom (2024. január 9.), Jóga-szútra – lépcsőfokok az önmegvalósításban (Előadó: Dr. Tóth-Soma László) Részletek itt!
Az előadás-sorozat egyes elemei függetlenek egymástól, vagyis egy-egy előadásra is érdemes eljönni.
Az egész tanfolyamra itt veheted meg a jegyed kedvezményes áron.

 

 

 

Részletek

Dátum: 2023-10-25

Kezdés: 18:00 CEST

Befejezés: 20:00 CEST

Helyszín: Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola, Cím: 1039 Budapest (Csillaghegy), Attila utca 8.

Telefonszám: +36302162883

Email cím: tanfolyamok@bhf.hu

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok