A gyerekek, ugye válogatósak. Mi úgy csináljuk, hogy amikor a kedvenceik vannak ebédre, akkor hagyunk abból a következő napra is. És akkor így másnap, mi magunknak felnőttek, tudunk olyat főzni, amit meg csak mi szeretünk. Így mindenki jól jár! Na, a mai is egy ilyen nap volt! Tegnap receptek után nézelődtem, hogy mit is készítsek. Cukkini, padlizsán és paradicsom állt a rendelkezésemre. Eszembe jutott a muszaka, bár még sose csináltam. Láttam jó kis tepsis ratatouille recepteket is. A vége az lett, hogy rakott padlizsán, ratatouille és muszaka hármasból készítettem el egy saját verziót. A férjem azt mondta, hogy bekerülhetne a sűrűn ismétlődő fogások sorába.
Illetve a bajadéra receptjét is sokan kértétek már, most akkor azt is fogadjátok szeretettel!
CUKKINIS PADLIZSÁN RAKOTT
Hozzávalók:
◦ 2 padlizsán
◦ 2 cukkini
◦ 1 kis paradicsomkonzerv
◦ mozarella sajt
◦ olíva olaj
◦ bors
◦ hing
◦ bazsalikom
◦ oregánó
◦ cukor
◦ só
Elkészítés:
Igazán finom étel kerekedett belőle, kérnie se kell a férjemnek, hogy legyen újra!
BAJADÉRA
Hozzávalók:
◦ 40 dkg cukor (én ennél picit kevesebbel készítem)
◦ 15 evőkanál víz
◦ 25 dkg vaj
◦ 20 dkg pörkölt, darált dió
◦ 30 dkg darált keksz
◦ kakaó 2-3 evőkanállal
◦ tortabevonó, vagy csokimáz
Elkészítés:
A vizet a cukorral feltesszük egy lábasba, a forrástól számítva pár percig főzzük. A tűzről levéve beletesszük a vajat, ha elolvadt, akkor a kekszet és a diót is. Összedolgozzuk és kettéosztjuk. Egyik felébe tesszük a kakaót. Egy tepsibe belenyomkodjuk először a kakaós adagot, majd rá a másikat. A tetejére tortabevonó kerülhet, vagy saját készítésű csokimáz, ki hogy szereti.
Forrás: Manodhara konyhája