Vegetáriánus finomságok – Cukkinis padlizsán rakott & a mennyei bajadéra

2022. 03. 09. | Vegetáriánus

 

A gyerekek, ugye válogatósak. Mi úgy csináljuk, hogy amikor a kedvenceik vannak ebédre, akkor hagyunk abból a következő napra is. És akkor így másnap, mi magunknak felnőttek, tudunk olyat főzni, amit meg csak mi szeretünk. Így mindenki jól jár! Na, a mai is egy ilyen nap volt! Tegnap receptek után nézelődtem, hogy mit is készítsek. Cukkini, padlizsán és paradicsom állt a rendelkezésemre. Eszembe jutott a muszaka, bár még sose csináltam. Láttam jó kis tepsis ratatouille recepteket is. A vége az lett, hogy rakott padlizsán, ratatouille és muszaka hármasból készítettem el egy saját verziót. A férjem azt mondta, hogy bekerülhetne a sűrűn ismétlődő fogások sorába.
Illetve a bajadéra receptjét is sokan kértétek már, most akkor azt is fogadjátok szeretettel!

CUKKINIS PADLIZSÁN RAKOTT

Hozzávalók:

2 padlizsán
2 cukkini
1 kis paradicsomkonzerv
mozarella sajt
olíva olaj
bors
hing
bazsalikom
oregánó
cukor

Elkészítés:
Szóval, a 2 padlizsánt vastag karikákra szeltem és olívaolajon meggrilleztem mindkét oldalát. A két cukkinit pedig apró kockákra vágtam. Egy serpenyőben pároltam, borssal, hinggel megszórva, majd egy kis doboz paradicsomkonzervet öntöttem rá. Sót, cukrot, bazsalikomot és kevés oregánót kapott még. Összefőztem. Egy tepsibe olívaolajat öntöttem, majd a padlizsánkarikák következtek. Erre paradicsomszeletek, majd a cukkini ragu. Végül nektári kézműves mozarella sajt koronázta meg az egészet.
Igazán finom étel kerekedett belőle, kérnie se kell a férjemnek, hogy legyen újra!

BAJADÉRA

Hozzávalók:

40 dkg cukor (én ennél picit kevesebbel készítem)
15 evőkanál víz
25 dkg vaj
20 dkg pörkölt, darált dió
30 dkg darált keksz
kakaó 2-3 evőkanállal
tortabevonó, vagy csokimáz

Elkészítés:
A vizet a cukorral feltesszük egy lábasba, a forrástól számítva pár percig főzzük. A tűzről levéve beletesszük a vajat, ha elolvadt, akkor a kekszet és a diót is. Összedolgozzuk és kettéosztjuk. Egyik felébe tesszük a kakaót. Egy tepsibe belenyomkodjuk először a kakaós adagot, majd rá a másikat. A tetejére tortabevonó kerülhet, vagy saját készítésű csokimáz, ki hogy szereti.

Forrás: Manodhara konyhája

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok