Rafael Csaba asztrológus összegző előrejelzése.

Nyilas havában járva új erővel gazdagodhat „a belső motivációs erőgenerátorunk”, azaz a hitünk.

A Nyilas archetípusa fejezi ki a valódi hitet, amely azt jelenti, hogy bizton tudjuk, csak az történhet velünk, amire szükségünk van; hogy minden értünk van, az egész Teremtés minket segít.
Úgyis mondhatnám, hogy a hitnek ez a tudattalan formája, ami belső motivációként érzékelhető.
A hit tudatos formája a különböző ideológiai rendszerekbe nyilvánul meg, mint a vallások, filozófiák, akár a materializmus vagy ateizmus. Ezek a tudatos, analitikus elménk struktúráit képzik, (amelyek védelmében gyakran harcolunk és vitázunk) ám ezek alatt van egy mélyebb és ősibb hit, ami energiát ad a hétköznapokhoz.
 
Gondoljuk végig, teljesen racionális szempontból megközelítve, hogy egy normális hétköznapunk, tele van különféle veszéllyel, mely véget vethetne földi életünk pályafutásának. Akár tömegközlekedéssel, vagy autóval közlekedünk, hatalmas esélye van annak, hogy balesetet szenvedünk, vagy elkapunk valamilyen betegséget stb.
Ám valahol a tudatunk mélyére kódolva él egy belső bizonyosság, miszerint, aminek meg kell történnie úgyis meg fog történni, s aminek nem kell bekövetkeznie úgysem fog megvalósulni. Ez a belső, tudattalan beállítottság teljesen ellentmond a racionális elmének, ám mégis ez pozitúra jelenti személyiségünk alapját. Minél inkább a tudatosba emeljük ezt a belénk kódolt törvényt (dharma), annál inkább teljesedhetünk ki a valódi hitben.
 
A tudatos elménkben helyet foglaló hitrendszereknek így-vagy úgy, de el kell jutniuk idáig.
Ha materialista szemléletet képviselünk, fel kell ismernünk, hogy a világegyetemben mérnöki pontossággal beállított Rend uralkodik, amelyben a legkisebb változás bekövetkezte, egy új egyensúlyi helyzetet teremt az egész Rendszerben, s ennek a Rendszernek mi is a részei vagyunk.
A Kozmosz jelentése is az, hogy „törvényekkel leírható világegyetem”, akár a védikus dharma fogalma, anyagi szintre vonatkoztatott felismerése.
 
A transzcendensre alapozó hitrendszerek, eleve az abszolút tervezettségből indulnak ki, s alaptételük, hogy, az Univerzumban minden pontosan akkor és úgy történik, ahogy annak lennie kell. S mivel mi is a Világegyetem részei vagyunk, ez a mi életünkkel sem lehet másként. Ha képesek vagyunk észre venni és felismerni, akkor megtapasztalhatjuk, hogy minden minket segít és támogat. Ezt fejezi ki a keresztény kultúrkör egyik szentenciája, miszerint az „Istent szeretőknek minden a javára válik”. Még a nehéz és embert próbáló élethelyzetek is.
 
Nem véletlen, hogy a keresztény kultúrkörben ez az advent időszaka, az örömteli várakozás ideje, mely Krisztus megszületésére készít fel minket. Krisztus Isten Földre szállása, az anyagban megnyilvánult Isteni Tudat és Szeretet[1]. Ebben az időszakban rendezhetjük újra a hitünket, belső motivációinkat. Lehetőségünk van felülbírálni az elménkben (manasz) uralkodó ideológia rendszerünk helyességét, s egy magasabb szintre emelni.
 
Tulajdonképpen minden egyes év e szakaszában, egy-egy új elemet tudunk integrálni a belső motivációink mozgató rugói közé, illetve teljessebbé tehetjük a tudatos énünk hit-rendszerét.
Természetesen egyéni ritmusunk szerint –amelyet egyéni horoszkópunk jelez- ezt időről-időre mindenképp meg kell tennünk.
 
A jelenlegi időszak feltöltheti belső, szellemi erőtartalékainkat, illetve új motivációkat integrálhatunk személyiségünkbe.
Ez az az időszak, mikor felismerhetjük a Kegyelem jelenlétét a világban.
Ez megerősödést hozhat a hitünknek, a valódi hitünknek, melynek túl kell mutatni a felszínes vallásosságon, s tapasztalatokra kell épülnie. Ezt így fogalmazza meg Krisna a Bhagavad-Gítában:
 
Add fel a vallás minden változatát, s hódolj meg egyedül Énelőttem!
Bhagavad-Gíta 18.66
 
 Az Isteni Gondviselésre való hagyatkozás mindig próbára teszi az egó korlátoltságát, ám lépésről lépésre haladva, évről-évre haladva egyre növekedhetünk az Isteni vezetettségben. Ezen az úton való előrehaladás lehetőséget kínálja fel nekünk a jelenlegi időszak.
 
Boldog adventi időszakot kívánok minden Kedves Olvasónak!
 
Rafael Csaba
asztrológus


[1] A védikus hagyományok Krisztust saktjávésa avatárként ismerik.