Csillagjóga – augusztus

2017. 08. 17. | Asztrológia

Szerző: Tóth Roland
 

Égi utunkon, az Oroszlán csillagjegyének utolsó felén lépdelünk.
Ez az időszak alkalmas arra, hogy természetszerűleg éljük meg a teremtés örömét és ismerjük fel azt, aminek az megvalósítására hivatottak vagyunk.
Ebben a ciklusban megismerhetjük azt, ami valóban örömet okoz nekünk, s lehetőség van azzal a hétköznapok szintjén élni.
 
A külső Nap, – amely most magasan jár fenn az égen-, a belső napunk (átman) fényének a szimbóluma, amely azt az energiát sugározza az életünkbe, amely természetszerűleg a miénk, s folyton megnyilvánulásra törekszik, ha nem folytjuk el.
 
A nyaralások időszaka ez, s pontosan azért, mert ilyenkor élhetjük meg, hogy valamit nem azért csinálunk, mert szükséges, hanem azért, mert örömet okoz.
Alapvetően ilyenkor meg is kapjuk a megéléshez szükséges energiákat, s ilyenkor nem „nyaralni” kellene, hanem belemerülni abba, amit szeretünk csinálni.
 
A pihenés ideje nem ez az időszak lenne, hisz ilyenkor tele vagyunk energiával. Kissé félrecsúszott társadalmi szokásainknak köszönhető, hogy abban az időszakban megyünk pihenni, amikor körülöttünk minden tele van energiával – amiből bőven jut nekünk is-, s nem akkor, amikor a természet életereje visszahúzódik, például télen.
 
Ez az időszak kiváló arra, hogy felismerjük azt, hogy mi az, amit akkor is csinálunk, ha nem jár társadalmi előremenetellel, vagy anyagi bevétellel.
Minden évben, ebben a stációban közelebb kerülhetünk belső Napunkhoz, amely megvilágítja nekünk, hogy mi nyújt igazi örömet és elégedettséget az életünkben. Mi az, ami a lelkünk fényét a legjobban tükrözi az anyagi-világban.
S minden év ezen szakaszában közelebb kerülhetünk a megvalósításához is.
 
Megvalósításokkal és örömökkel teli nyarat kívánok minden Kedves Olvasónak!
 
Rafael Csaba, asztrológus
rafael@astroyoga.hu
astroyoga.hu