A Rák havában járva, izgalmas bolygóállásnak örvendhetünk. Az elkövetkezendő időszakban, két rendkívül kedvező konstelláció koronázza meg éjszakai égboltunkat.

Az első képen a Jupiter, Neptunusz és a Nap alkot egy különleges fényszögkapcsolatot [1] , amely általánosságban a meditációnak és lelki-gyakorlatoknak ad támogató energiát.

Ugyanakkor tudnunk kell, hogy ha mi nem szánunk időt a lelki elmélyülésre, a Sors könnyen hozhat olyan élethelyzetet, ahol kénytelenek leszünk befelé figyelni és veszteségeinket realizálni.

A hermetikus hagyományok [2] szerint az ilyen égi konstellációk során könnyeb az átjárás a magasabb „bolygószférák” felé, tehát könnyebben élhetünk meg meditációban letisztultabb tudatállapotot.

A Hagyományok szerint, aki ebben az időszakban hagyja el fizikai testét és távozik el az anyagi világból, könnyebben kerülhet magasabb bolygószférákba a halál utáni létben. Természetesen ez visszafelé is igaz, tehát ezen konstelláció ideje alatt magasabb bolygószférákból is születhetnek le lelkek a mi földi világunkba.

Természetesen ezt tapasztalati szinten nem tudjuk ellenőrizni – mivel a magasabb tudatossági szint csak ritkán jár hírnévvel és látványossággal -, ám én személy szerint érdekesnek tartom ezt a spirituális hagyományt.

Ebben az időszakban nem csak az említett három bolygó között jön létre ez a bizonyos konstellációt, hanem a Szaturnusz, Uránusz és a Vénusz is ebben a fényszögkapcsolatban találkoznak egymással.

Általánosságban ez a bolygóállás a céljaink megvalósításáért tett lépéseket segíti megtenni, illetve a törekvéseink anyagi szintű realizálására ösztönöz bennünket.

Természetesen az általános jelentésen túl mindannyiunk számára van egy egyedi üzenete az aktuális égi konstellációknak, amelyek annál markánsabban jelennek meg az életünkben, amilyen mértékben kapcsolódnak a születési képletünk meghatározó pontjaihoz (pl. egy bolygóhoz, vagy házcsúcshoz). Azok számára, akik közvetlenül érintettek a jelenlegi konstellációkban, konkrét életeseményt hoznak a fenti bolygóállások.

A két rendkívül kedvező konstelláció mellett, a napokban fog kiteljesedni egy szintén különleges fényszögkapcsolat. Az alábbi képen a Mars, Jupiter, Uránusz és a Merkúr között létrejövő konstellációt láthatjuk [3], amely a hagyományok szerint harcot és leküzdendő akadályokat állítanak elénk.

Természetesen itt is igaz az alapelv, hogy minden aktuális bolygóállásból a személyes asztrológiai képletünk alapján részesülünk; ki nagyobb, ki kisebb mértékben.

A fenti konstelláció érdekessége, hogy a Hagyomány szerint e bolygóállás idején könnyebb az átjárás az alsóbb bolygószférák felé, és természetesen onnan is ide.Láthatjuk, hogy egymásnak feszülő kozmikus energiáknak örvendhetünk a mostani időszakban. Akik érzékenyek az „időjárásra”, most gyakrabban érezhetik a megszokott tüneteiket.

Ha az csillagmítosz szavaival szeretném fémjelezni a mostani időszakot, azt mondhatnám, hogy megnyílnak az alsóbb és felsőbb világok kapui. És természetesen rajtunk áll, hogy merre fordulunk…

Elmélyült lelkigyakorlatokat és boldog hétköznapokat kívánok minden Kedves Olvasónak!

Rafael Csaba asztrológus

astroyoga.hu

[email protected]

 

[1] Az ún. király-trigon fényszögkapcsolat

[2] A hermetikus hagyomány a „nyugati” spirituális örökségünket foglalja össze- többek között babiloni és egyiptomi alapokkal-, melyre összefoglalóan Hagyományként utalunk.

[3] Az ún. kereszt-kvadrát fényszögkapcsolat

Fotó forrása: wallpaperstock.net