A Bika havában járva tanúi lehetünk, ahogy a természet formába önti az előző, Kos havának energiáit. A Bika havának feladat a feléledő tavaszi energiáknak a megformálása.

A Bika havában járva tanúi lehetünk, ahogy a természet formába önti az előző, Kos havának energiáit. A Bika havának feladat a feléledő tavaszi energiáknak a megformálása.
Ugyanezt a lehetőséget fejezi ki az emberi életben is; ilyenkor lehetőségünk van formát adni bennük megjelenő erőnek és törekvéseknek. Nem véletlen, hogy a Bika archetípusához tartozik az anyag, stabilitás, megformázás, biztonság témakörei. A Bika havának másik oldala az élvezetek és szépség megélése, hiszen a tavasz megújító energiái az anyagi-világ felé fordítják az elménk (manasz) figyelmét, ahol megfigyelhetjük az anyagi-energia (prakriti) aktív formáját.

Ha vannak céljaink és valamit meg szeretnénk valósítani ebben az évben, akkor az anyagi és formai alapjait most tudjuk megalkotni, most van lehetőség felépíteni a stabil vázat, amelyre majd építeni tudunk a későbbiek folyamán.

2018.május.06. és május.15-e között Nap-Jupiter szembenállásnak örvendhetünk, amely felkérdezi a veszteségekhez való viszonyunkat. Olyan élethelyzetekkel találkozhatunk, amelyek szembe hozzánk velünk az elengedés és ragaszkodás kérdéskörét. A biztonság elvesztésének a megélése is téma lehet és szembesülhetünk azzal, hogy mit jelnet nekünk a biztonság. Ebben az időszakban nem érdemes befektetni, vagy profitot, osztalékot, hozamot várni egy-egy projektünktől. Természetesen a fenti tendenciák az egyéni asztrológiai képlet függvényében jelennek meg mérsékelten, vagy hatványozottan.

2018.05.15-én jegyet fog váltani az Uránusz, s belép a Bika jegyébe. A lassú haladású ún. transzcendens bolygókjegyváltása mindig átrendeződést mutatnak a világban, az adott jegy témájának megfelelően. A Bika témái az anyagiak, biztonság, birtoklás, élvezetek, stabilitás, stb.
Az Uránusz jegyváltására kb. 7-8 évente kerül sor, s utoljára 1934 és 1942 között tartózkodott a Bika jegyében. Láthatjuk, hogy a II. világháború idején markánsan átrendeződött a biztonsághoz való viszonyunk és az azzal kapcsolatos kollektív megéléseink. Az emberiség aktuális tudatszintje jelöli ki az adott bolygóállások megélésének az irányát és az események kimenetelét.
A jelenlegi jegyváltás kapcsán én bizakodó vagyok, hiszen lehetőségünk lesz pozitív átrendeződést megélni az emberiség anyaghoz való viszonyában. Az Uránusz jegyváltásának megélési lehetőségeiről a következő cikkemben írok.

Addig is örömteli tavaszi napokat kívánok minden Kedves Olvasónak!

Rafael Csaba asztrológus
astroyoga.hu
[email protected]

Fotó forrása: pixabay.com