Nézzük, hogy mit üzen számunkra a jegyet váltó Jupiter, amely az elkövetkezendő 1 év alapirányultságát árulja el nekünk.

A Skorpió havában járva utat engedhetünk azoknak a „lebontó energiáknak”, amelyek segítenek búcsút mondani életünk múlttól terhes részeinek.

Az elmúlt időszakbank pici „Skorpió túlsúlynak” örvendhettünk, hiszen volt, amikor 4 bolygó is a Skorpió jegyében rótta égi útját. Számunkra, többek között ez az elengedés, lebontás, a tudattalan tartalmainkkal való szembesülés (vágyak, félelmek, szélsőséges érzelmek, stb.) analógiáival való szembesülést jelentette.

12512658_1145594605458782_7436363372531873535_n

Főleg azon embereknek jelent ez meg markánsan az életükben, akik olyan élethelyzetben voltak, amelynek lebontása már nem tűrt halasztást. S épp úgy igaz ez a kellemetlen szembesülésekre is, amelyek nélkül nem tudtak volna tovább menni az úton.

Az előző cikkeimben is mindig kitértem az ilyen jellegű időszakokra, hiszen tapasztalatom szerint ezek mindig krízist hoznak az életünkbe, amelynek megélése és megoldása biztosítja a tovább lépés lehetőségét.

Ám az előttünk álló időszak már az új célok kitűzését és az azokkal való azonosulást teszi könnyebbé számunkra. A Jupiter nem régiben lépett be a saját jegyébe (a Nyilasba), ahol egy évet fog eltölteni.

Ez az időszak lehetőséget biztosít számunkra, hogy alapvető sorskérdéseket és dilemmákat tegyünk helyre az életünkben, illetve minden olyan tettet támogatni fog, amely a sorsunk pozitív megélése felé visz bennünket.

A saját asztrológiai képletünkben a Jupiter helyzete mutatja meg, hogy hol, milyen életterületen lehetünk boldogok. A boldogság (Jupiter) megélése segítene minket, hogy pozitív módon éljük meg a feladatunkat (amit a Szaturnusz jelöl az asztrológiai képletben). Tehát a boldogság segíti a feladatunk megélését.

Az elkövetkező évben lehetőségünk van korrigálni az esetleges tévutjainkat és visszatérni arra a mezsgyére, ami a Sorsunk pozitív kiteljesedése felé visz minket. Úgy is fogalmazhatnék, hogy egyfajta „sorskorrekciót” lesz lehetőségünk meglépni, ahol újra visszatérhetünk a saját utunkra.

A saját életfeladat pedig, mindenkinek egyéni. Valakinek a család a feladata; van, akinek a tanítás; van, akinek a másokért való küzdelem stb. Az elkövetkező egy évben lehetőségünk van a boldog utat választani a feladataink megéléséhez.

A 2018.11.23-tól 2018.11.29-ig terjedő időszak kiváltképp alkalmas vallással, filozófiával, magasabb eszmékkel kapcsolatos tevékenységekre. Az ilyen időszakokban anno olyan szertartásokat (jagja) mutattak be, amelyek közelebb vittek minket a magasabb tudatszintekhez

Ebben az időszakban sokat profitálhatunk abból, ha filozófiával foglalkozunk, javaslom az evangéliumok, a jóga-szútra, vagy más védikus mű tanulmányozását, hiszen olyan felismerések jöhetnek, amelyekre egyébként éveket kell várnunk.

Minden Kedves Olvasónak boldog szellemi utat kívánok!

Rafael Csaba asztrológus

astroyoga.hu

Fotók forrása:
www.stevenaitchison.co.uk/
www.vedicfeed.com/powerful-durga-mantras/