Ismét eljött az ősz, s alkalmunk nyílik gyönyörködni a Teremtő művészetében, melyet a természet változása tesz láthatóvá számunkra.

Ha felelevenítjük a tavalyi cikkünket (amely itt érhető el), megérthetjük az ősz titkos üzenetét.

A jelenlegi időszak hasznos ajándékokat hozhat számunkra a kapcsolataink terén, amiért cserébe kényszerű és talán kellemetlen felismerésekkel kell szembesülnünk.

2. kép

A Merkúr 10-től kezdve a hónap végéig a Skorpió jegyében rója égi útját, amely a kapcsolatainkat fogja próbára tenni. Ez a konstelláció meg fogja mutatni a valóban lényeges és értékes kapcsolatainkat. Itt lehullhat a lepel olyan kapcsolódásainkról, amelyek csak a felszínen voltak fontosak, ám az élet próbáján elbuknak.

Mivel a Merkúr nem csak a kapcsolatokat fejezi ki, hanem általánosságban a kapcsolódásainkat, ezért az olyan kötődések is felbomolhatnak most, amelyek nem bírnak valódi tartalommal.

A Merkúr analógiái közé tartoznak még a gondolatok is, ezért lehetőségünk van olyan gondolat-mintáktól megszabadulni, amelyek már idejét múltak, s nem szolgálnak minket.

Ebben az időszakban az enyészeté lesz minden olyan kapcsolat, kapcsolódás, gondolat-minta, amely nem igazán mély és nem a valóságról szól, vagy egyszerűen már idejét múlt az életünkben.

Mindannyian másként fogjuk megélni ezt a stációt, az sem kizárt, hogy egy adott kapcsolatunk lesz próbára téve, vagy egy régi élethelyzetből léptet ki minket a sors. Akárhogy is, minél tudatosabbak vagyunk, annál boldogabban éljük meg a jelenlegi lehetőségeket, s kevésbé kényszerűségnek.

 

8. kép

Talán a Kedves Olvasó már tudja, hogy a jelenlegi időszak megéléseit nagyban segíti, ha önkét mélyülünk el, s fordítjuk tudatunkat a belső lelki tartalmaink felé. Ha így teszünk, most könnyebben láthatjuk meg, hogy mi az, ami összhangban van velünk, s mi az, ami már megérett az elengedésre, elmúlásra. Épp úgy, ahogy a természet tanítja meg nekünk, mikor elénk hullajtja az ősz megsárgult leveleit.

Sikeres lelki-gyakorlatokat kívánok minden Kedves Olvasónknak!

Rafael Csaba asztrológus

astroyoga.hu

 

 

 

Fotók forrása:
http://www.consciouslifemeditation.com/communityservices.htm
http://www.yogadivinity.com
https://www.fotolia.com/p/203343720#