Elhihetem? Segíthet egy asztrológus?

2017. 06. 12. | Asztrológia

Szerző: Jógapont
 

A sorsfeladatról 2. rész
 – A Sorsfeladatról 2.rész

Előző cikkünk befejező gondolatmenetét felvéve megvizsgáljuk, hogy egy asztrológiai tanácsadás mennyire lehet segítségünkre a sorsfeladatunk megélése kapcsán, illetve az asztrológusok milyen szemszögből közelíthetik meg ezt a kérdéskört.
 
Az asztrológia két alaptémája a sors és a személyiség.
Éppen ezért az asztrológusok között olyan szakemberekkel találkozhatunk, akik a sors és élethelyzetekvagy a személyiség és annak adottságainaka kifejtésében jeleskednek.
A horoszkópokat elemző asztrológusok, az alábbi tengely valamely pontján helyezkednek el, az asztrológiai képlet kifejtésének a szempontjából:


 
A különböző asztrológiai megközelítések képviselői között találkozhatunk olyan szakemberekkel, akik elsősorban a személyiséget vizsgálják és sorsról egyáltalán nem, vagy csak közvetve tudnak véleményt alkotni. S találkozhatunk olyan asztrológusokkal, akik kimondottan az élethelyzetek és feladatok felöl közelítik meg a képletet. 
Célszerű olyan asztrológust választani, aki képzett a sorsfeladatok megállapításában, s képes felismerni a sorsfeladat megvalósításához kapott adottságait a személyiségnek. Illetve kellő tapasztalata van, ezen elemek megvalósulásának az irányaival.
 
Véleményem szerint a legjobb megoldás, ha mi magunk kezdünk el asztrológiát tanulni, ha érzünk magunkban némi affinitást vagy kíváncsiságot. Ez azért tartom fontosnak, mert, ha egy asztrológus elmondja nekünk a sorsfeladatunkat, s legyen az bármilyen hiteles is a szemünkben, nagy valószínűséggel nem fogjuk tudni alkalmazni, amit mondott. Gondoljunk csak az előző cikkben említett példára (ide kattintva megtekinthető), mikor a notórius kölcsönkérő megint hozzánk jön kölcsönkérni, s feladatunk szerint adnunk kellene neki… Ezt csak akkor tudjuk megtenni, ha már láttunk 100 hasonló horoszkópot és megismertünk ugyanennyi emberi sorsot, amiből biztosan látjuk, hogy a feladatot így-vagy úgy, de meg életi velünk a Sors. S a mi szabad akaratunk a tudatosságunk fényében hoz nekünk sikerességet.
 
Természetesen láttam már olyat, hogy valaki asztrológia tanulmányok nélkül is meg tudta tenni a feladatának megfelelő lépést, amit egyébként ösztönösen választanánk, ha a vágyaink és a félelmeink nem vinnének el minket más útra. Ám amikor annyira feltornyosulnak a megoldatlan karmák, már nehéz a Sorsfeladatunk szerint dönteni.
 
Összességében megfogalmazhatjuk, hogy a legjobb asztrológiát tanulni, s gyakorolni, mert akkor megtapasztalhatjuk, hogy az asztrológiai képletünkben foglaltak valóságként nyilvánulnak meg, s a Sorsunkra levont következtetések valóban helytállóak. Így a puszta információ – amit egy asztrológus csak közvetíteni tud -, tapasztalattá, tudássá válik, amit már biztosan alkalmazni is tudunk, az életünk kérdéseinek a megoldásában.
Ellenben, ha nem érzünk magunkban affinitást az asztrológia gyakorlására, akkor célszerű még bármilyen nehéz, karmikus helyzet beköszönte előtt informálódni az előttünk álló feladatokról. Célszerű több asztrológust felkeresni, hiszen az asztrológiát gyakorlók világnézete, felkészültsége és megvalósítása-hitelessége között nagy különbségek vannak, s tisztább képet kaphatunk, ha van összehasonlítási alapunk az elemzésen elhangzottak kapcsán.
 
Ha már benne vagyunk egy nehéz karmikus feladatban, szintén útmutatást tud nyújtani egy hiteles és tapasztalt asztrológus, hiszen a segítségével megérthetjük az adott helyzet miértjének az okát. S ha megértjük az életünkben bekövetkező eseményeket, lehetőségünk van elfogadni, s együttműködni a dharmával, a világrenddel, melyet Isvara, azaz Isten bölcsessége állított össze a részünkre.
 
Rafael Csaba
asztrológus
[email protected]