A képzés tartalma és célja, hogy feltérképezzük lényünk finomabb felépítését, vagyis az energetikai testet, a csakrák mechanizmusát, a tudat működését.

A különféle légzőgyakorlatok, csakra-meditációs technikák, speciális ászanák, ásványok és aromaterápia segítségével megtanuljuk kedvező módon befolyásolni a szervezet energetikáját.
Amennyiben testünk energetikai háztartása nem működik megfelelően, akkor az kihat a szervezet működésére és a tudat állapotára, diszharmónia jön létre. A tanfolyam célja, hogy a fent felsorolt jógaelemeket felhasználva az energiaáramlások befolyásolásával visszaállítsuk a harmóniát testi és mentális szinten egyaránt.

A foglalkozás tematikája:

Emélet:

a szervezetet felépítő egységek, mi a prána, a pránájáma szabályai, a 3 fő nádi, a csakrák jellemzői és működésük, a bandhák szerepe, a relaxáció és a meditáció, az elme állapotai, a tudat dinamikája, a kötőerők működése, a megfelelő életmód, a kundalíni jóga, a tudat felemelése.

Gyakorlat:

  • pránájámák: alaplégzések, teljes jógalégzés, nádí-sódhana, kapála-bhátí, bhasztriká, sítalí, szítkárí, bhramarí, anulóma-vilóma-pránájáma
  • csakrák: csakra-tapasztalás, csakra-légzés, csakra-meditáció, csakra-harmonizálás
  • bandhák: múla, uddíjána, dzsálandhara, mahá-bandha
  • ászanák: speciális ászana blokkok, illetve sorok az csakrák harmonizálására

A tanfolyam felépítése: az oktatás 8 alkalmas, és szerdánként 17:00-19:00 óráig tart. A 120 percben az elméletek és gyakorlatok 20-30 perces blokkokban váltják egymást.

Oktató: Medvegy Gergely

A tanfolyam időpontja: 2018.11.14.

Bővebb információ és jelentkezés itt!