“A mantra meditáció egy igen hatékony módja az Isten utáni kiáltásnak és az elme kontrollálásának is. A mantra szó a mana, elme, és a trayate, felszabadítani szavakból származik.
A mantra így arra a folyamatra utal, amely segít nekünk az elmét az anyagi elképzelések alól az Istenre való emlékezésbe felszabadítani.” Radhanath Maharaja

A lista a ti segítségetekkel is bővíthető, a frissítések miatt pedig többször is érdemes ellátogatni az oldalra.
Ha tudomásotok van hasonló eseményekről, programokról, kérjük, jelezzétek felénk: [email protected]

  1. október 21. (vasárnap)

Helyszín: Vaisnava Yoga Center (Fő tér 15. I em. 1., Szombathely, 9700)

Időpont: 17:00-19:00

Mantra Műhely

4 tipp a minőségi élethez

Kíváncsi vagy, mi minden szükséges a minőségi élethez? Meg fogsz lepődni! 🙂 Előadásunk előtt élő zenével készülünk, előadásunk után pedig vegán ételkóstolóval kínálunk Titeket.

Belépő 1000 Ft adomány jelleggel.

Facebook-esemény: itt

  1. október 22. (hétfő)

Helyszín: Waheguru Jógastúdió (Bláthy Ottó u. 45., Siófok, 8600)

Időpont: 15:00-20:30

Ingyenes nyílt nap a Waheguru Jógastúdióban, Siófokon!

Simulj ki és töltődj fel!

Kundalini jóga, férfi jóga, Shakti tánc, gyerekjóga, gerinctorna, női hatha jóga, hypno relax.. Ezt mind kipróbálhatod most Siófokon, a Waheguru Jógastúdióban!

Ingyenes nyílt napokkal nyílik meg a gyönyörű új terem – vegyél részt akár minden órán!

Részletes program, Facebook-esemény: itt

  1. október 23. (kedd)

Helyszín: Govinda Klub (1051 Bp., Vigyázó Ferenc utca 4.)

Időpont: 18:00-21:00

Befejezetlen forradalom

A francia forradalom jelmondata: “Szabadság, egyenlőség, testvériség!”, a XIX. századtól kezdve különféle izmusokon és újkori filozófiákon keresztül formálta az emberek tudatát, aminek hatására kialakult egy olyan társadalmi berendezkedés, amit ma modern demokráciának hívunk. Bár, ha jobban megvizsgáljuk, ez az úgynevezett demokrácia inkább hasonlít a rabszolgatartó társadalmakhoz, hiszen csak annyi változott, hogy a gályákat felváltották a gyárak, a szolgákat a szalagmunkások, a barakkokat a bérházak, a gladiátor arénákat a futballstadionok, a királyságokat az állami hátszélben megbúvó oligarchiák. Akkor jogos és egyben költői is lehet a kérdésünk, hogy a történelem viharában pontosan hogyan és mikor vesztek el a forradalmak magasztos eszméi, amiért oly sokan az életüket és vérüket adták? Hol rontották el? Miért lettek a forradalmárokból később elnyomók, az elnyomottakból forradalmárok? Hol hibáztak a különféle izmusok kiagyalói, és hogyan kapcsolódik mindez Földünk jelenlegi válságos helyzetéhez?
Bár nyugati világunkban nagyon büszkévé váltunk technikai fejlettségünkre, és szellemi előrehaladottságunkra, de ahogy a keleti bölcsek mondják, tetteink hasznát az azokból származó eredmény mutatja meg, ami jelen esetben kiábrándító.
Miért vallottak kudarcot a forradalmak? Miért nem tudtak/nak igazi békét hozni az emberek minden rétegének a különféle izmusok? Hol hibáznak a nyugati gondolkodók? Milyen megoldást tudnak nyújtani az ősi autentikus filozófiák? Van-e még remény? Vajon mi is lehetünk még forradalmárok?
Rádha Mádhava Dásza vaisnava teológus, a Govinda klub egyik állandó vendég előadója izgalmas előadásában fogja megválaszolni ezeket a kérdéseket.
Az estet finom vegán sütivel és tudatemelő mantra meditációval zárjuk.
A részvétel díjmentes, szeretettel várunk! ॐ
Facebook-esemény: itt

Helyszín: Waheguru Jógastúdió (Bláthy Ottó u. 45., Siófok, 8600)

Időpont: 15:00-20:00

Ingyenes nyílt nap a Waheguru Jógastúdióban, Siófokon!

Simulj ki és töltődj fel!

Kundalini jóga, férfi jóga, Shakti tánc, gyerekjóga, gerinctorna, női hatha jóga, hypno relax.. Ezt mind kipróbálhatod most Siófokon, a Waheguru Jógastúdióban!

Ingyenes nyílt napokkal nyílik meg a gyönyörű új terem – vegyél részt akár minden órán!

Részletes program, Facebook-esemény: itt

  1. október 24. (szerda)

Helyszín: Egri Govinda Étterem (Tűzoltó tér 5., Eger, 3300)

Időpont: 18:00-20:30

Govinda Klub

A Hatékony Ellenállás Szelíd Formái

Korunk komplex válságjelenségei (gazdasági, szociális, környezeti, stb.) azért sűrűsödnek, mert alapvetően kell újragondolni bizonyos dolgokat az emberi életről alkotott elképzeléseinkben. Ha csak elméletben próbálunk utánajárni a problémák gyökerének, már azzal is egyfajta saját utat kezdhetünk járni, mert a kollektív tudat, ill. cselekvés szimptómái egyre kevésbé lesznek ránk érvényesek, ezáltal pedig a tökéletes objektivitás és tudatosság is közelebb kerülhet.
Egységesen kijelenthetjük, hogy bárminemű befolyásolással szemben az önismeret a legkomolyabb ellenállás, de ez sokkal mélyebb dolog, mint azt a felszínes szemlélő gondolná. Ebből szinte egyenesen következik, hogy a realitás és illúzió vizsgálatának alapkérdései után ne csak karosszék filozófusokká váljunk, hanem találjuk meg a gyakorlati módokat is arra, hogy kikerüljünk a manipulatív irányítás alól. Szophoklész az ilyen jellegű engedetlenségre úgy tekint, mint magasabb rendű – írott vagy íratlan – törvényeknek való engedelmességre. Ez pedig a saját önvalód útja.
Az előadást Triyuga Dásza tartja, és a „hatékony ellenállás szelíd formáit” mutatja be az alkalmazhatóság jegyében.
Az elődást közös mantrázással és ínycsiklandó vega lakomával zárjuk.
A részvétel ingyenes.

Facebook-esemény: itt

Helyszín: Reggeli (Király utca 23-25., Pécs, 7621)

Időpont: 18:00-20:00

Technológiák a turbulens élethez a finomabb dimenziókból

Szeretnéd jobban érteni a Téged körülvevő világot?
Szeretnéd jobban megértetni magad a Téged körülvevő világgal?
Túl lassúnak érzed magad a felgyorsult, globalizált hétköznapokban?
Gyere el szerdán a Reggeli emeletére, programunkra, SEGÍTÜNK NEKED!
Egy gyakorlati tréninggel, workshoppal várunk, mely az élet különféle területein felmerülő élethelyzetekre szolgál alternatív megoldásokkal.
A foglalkozás vezetője: Bhaktipád dász, vaisnava teológus, aki több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a védikus pszichológia, filozófia és személyiségfejlesztés terén. Előadásain és tréningjein sikeresen alkalmazza ezeket az elveket a mai emberek akár legalapvetőbb problémáira is.
Védanta klub – Ingyenes, lebilincselő, interaktív előadás ételkóstolóval, mantrazenéléssel, könyvekkel, végén kötetlen beszélgetéssel szerda esténként a Reggeli emeletén.

Facebook-esemény: itt

  1. október 27. (szombat)

Helyszín: Kőrösi Csoma Jóga Egyesület (Százados utca 18., a Herbaház toronyépülete, Budapest)

Időpont: 10:00-20:00

Ingyenes NYÍLT JÓGA NAP

Szeretettel várunk INGYENES NYÍLT JÓGANAPUNKON, amennyiben meg szeretnéd tapasztalni az évezredes jógagyakorlatok lazító, regeneráló, gyógyító hatását és szeretnél egy mélyebb megértést kapni ezen ősi módszerekkel kapcsolatban.
A jóga egy évezredek óta gyakorolt módszer, amelynek a célja többek között a testi-lelki egyensúly helyreállítása és fenntartása ászanák (testtartások), légzőgyakorlatok, meditáció által. A jóga egy komplex és szerteágazó hagyomány, amelynek az évezredek során számos változata kialakult.
Manapság a rengeteg jógafajta között nehéz kiigazodni, hogy melyik is az, amelyik a legközelebb áll az ősi tanításokhoz.
Kényelmes, laza öltözék javasolt, a helyszínen átöltözésre van lehetőség.
Részletes program, Facebook-esemény: itt

  1. október 28. (vasárnap)

Helyszín: Budapesti Haré Krisna Oktatási és Kulturális Központ (Lehel u. 15-17., Budapest, Hungary, 1039)

Időpont: 7:00-21:00

Szent Név Fesztivál Jayadeva prabhuval

Az esemény Kārtika hónap idejére esik, amikor különösen kedvező elmerülni az Úr Szent Neveinek éneklésében, és a Róla szóló témák hallásában.
Ezekben idén Jayadeva prabhu is a segítségünkre lesz, aki templomunk vendégeként előre láthatólag leckét és mantrakórust is tart mind a fesztiválon, mind pedig az azt megelőző és követő napok egyéb programjain.
“Minden dicsőséget a Śrī-Kṛṣṇa-saṅkīrtanának, mely megtisztítja a szívet az évek során rárakódott portól, és kioltja a feltételekhez kötött élet, az ismétlődő születés és halál tüzét! A saṅkīrtana-mozgalom a legnagyobb áldás az emberiség számára, mert a kegyes hold sugarait árasztja. Ez minden transzcendentális tudás lényege. Kṛṣṇa szent nevének éneklése egyre nagyobbra dagasztja a transzcendentális gyönyör óceánját, és képessé tesz bennünket arra, hogy minden pillanatban megízlelhessük a tökéletes nektár ízét.”
(Śrī Śrī Śikṣāṣṭaka 1.)

Részletes program, Facebook-esemény: itt

  1. október 31. (szerda)

Helyszín: Reggeli (Király utca 23-25., Pécs, 7621)

Időpont: 18:00-20:00

Ahimszá – elhallgatott etikai posztulátumok a média torzításában

Erőszakmentes életre törekszünk erőszakkal telített hétköznapjainban. Egy látszólag békés valóság mögött kegyetlen mészárszékeket pénzelünk falak mögé rejtve. Egyesek számára modern kori koncentrációs táborokat idéznek a mai nagyipari állattartás körülményei.
De ne lássunk! Egyre csak vásároljunk, szolgáljuk korunk fogyasztói társadalmát.
Futószalagon kapjuk már a konyhakész, lelkiismeret nyugtató, ínycsiklandóra színezett, tanúsítványokkal teleaggatott állati szeleteket. Boldog csirke, boldog sertés, boldog tehén.. volt. Lehetett volna!
Hol szabjuk meg a határt és mi alapján érzékeink kiszolgálását?
Milyen árat vagyunk hajlandóak fizetni érte?
Tudatosak vagyunk minderről egyáltalán?
Előadő: Pataki Kinga, vaisnava teológushallgató
Az előadás a nyugalom megzavarására alkalmas, felkavaró képeket, jeleneteket tartalmazhat. Az előadást mindenki saját felelősségére látogathatja. 16+
Várunk minden nyitott gondolkodású érdeklődőt szeretettel!

Facebook-esemény: itt