“A lelkünk tele van tudással, boldogsággal és örökléttel. Az amnézia állapotában vagyunk. Az önmegvalósítás annyit jelent, hogy felébresztjük eredeti, szunnyadó lelki tudatosságunkat. Az eredeti sac-cid-ananda tudatunk szunyókál, és ezért van az önmegvalósítás folyamata, hogy felébresszük azt. Az összes tanítás, szertartás, imádság, és a különféle vallási rendszerek gyakorlása, amiket szent emberektől kapunk, azt a célt szolgálja, hogy felébresszen minket, és segítsen visszatérni természetes isteni önmagunkhoz.”
Bhakti Tirtha Swami

Országos programajánlónkat olvashatjátok.

A lista a ti segítségetekkel is bővíthető, a frissítések miatt pedig többször is érdemes ellátogatni az oldalra.
Ha tudomásotok van hasonló eseményekről, programokról, kérjük, jelezzétek felénk: [email protected]

 1. szeptember 11. (kedd)

Helyszín: Govinda Klub (1051 Bp., Vigyázó Ferenc utca 4.)

Időpont: 18:00-21:00

911 – Véletlen vagy karmikus csapás?

 1. szeptember 11., 8:40, New York, World Trade Center.. Megközelítőleg 2700 ember ül reggel az irodájában, mit sem sejtve. Perceken belül pokoli robbanás, tűz, hőség és füst fog velük végezni. Ugyanebben az időben a pár perce Bostonból induló Los Angelesbe tartó gépek utasai sem gondolnak arra, hogy nem fognak többet leszállni. Nem beszélve az áldozatok hozzátartozóiról, a nemzetről… Egy szívdobbanásnyi idő alatt borult füstbe emberek millióinak sorsa.
  A karma törvénye alapján az ilyen grandiózus események egy bizonyos kollektív karmikus visszahatás eredményei. Ebből arra következtethetünk, hogy az áldozatoknak valamilyen azonos karmikus feladatot kellett teljesíteniük, amit előző életeik tettei róttak ki rájuk. Előre jósolhatók-e ezek a sorscsapások? Meg lehet-e ezeket lelni valamilyen asztrológiai elemzés képletben? Kijátszható-e a törvény?
  Folytonosan gyötörnek vagy épp boldoggá tesznek a váratlan helyzetek. Nem tervezett érzelmek és gondolatok milliói járják át a testünket naponta. Minden véletlen és nincs befolyásunk, hogy épp esik-e vagy süt a nap elménk és testünk mezején. Minden a mi felelősségünk, vagy csak ki vagyunk téve a világ hatásainak?

  Előadásunk a 2001. szeptember 11-i terrortámadás kollektív karmikus eseményének példáját megragadva kísérli meg a védák karma tudományának – mint egy óramű pontosságú jelenség – bemutatását.

Facebook-esemény: itt

 1. szeptember 12. (szerda)

Helyszín: Csinos Presszó (7621 Pécs, Váradi Antal u.8.)

Időpont: 18:00-20:00

Az eredeti terrorista? Az ősrobban(t)ás előtti pillanatok

Mikor keletkezett az elmélet? Mikor robbant be? Milyen mítikus elemeket tartalmaz? Össze fogjuk hasonlítani különböző eredetfelfogásokat.

Hogyha szeretnéd tudni, hogy a tudomány mit tud és mit nem tud az univerzumról és mindez milyen hatással van a mindennapi életünkre, akkor ez az előadás neked való!

Az előadás nyelvezete nem lesz “tudományosan érthetetlen”.

“Ami igaz, nem mindig népszerű, és ami népszerű nem mindig igaz.” Albert Einstein

Előadó: Lila Suka dász, vaisnava teológus, vezetési tanácsadó.

Facebook-esemény: itt

 1. szeptember 15. (szombat)

Helyszín: Szadhana Jóga és Spirituális Központ (Szív utca 39/A., 1063 Budapest)

Időpont: 10:00-17:30

Ingyenes nyílt nap

10:00-11:00 Magdi – Átmozgató Jóga

11:30-12:30 Timi – Gerincközpontú hatha jóga

13:00-14:30 Zsófi – Csípőnyitás és Pranayama

15:00-16:00 Judit – Vinyasa flow, (angol)

16:30-17:30 Vivien és Klára – Hang – oldás

A családias légkör miatt a jógaórákon és a hang-oldáson maximum 8-10 fő fér el. Kérlek, jelezd, hogy mit szeretnél kipróbálni, bejelentkezéssel lehetőség van több órán is részt venni.

Facebook-esemény: itt


Helyszín: Ganésa Jóga-sziget (Oroszvár utca 5., 1173 Budapest)

Időpont: 9:00-16:00

Ingyenes Jóganap- Nyílt nap

Ingyenes Jóganap alkalmával kötelezettség nélkül próbálhatod ki a jógát. Az ingyenes jóganapot ajánljuk kezdő jógázóknak és gyakorlott jógázóknak egyaránt.

Akik először jönnek megismerkedhetnek a helyszínnel, jógaoktatóinkkal és a hasonló érdeklődőkkel is elbeszélgethetnek egy csésze tea mellett.

Szeretettel várunk Téged és szeretteidet, ismerőseidet az INGYENES jóganapunkon! Ismerkedj meg kötelezettség nélkül a hatha jógával nyílt óránkon, tapasztald meg a hangtálas relaxáció (csakrameditáció) hatását!

Részletes program és Facebook-esemény: itt

 1. szeptember 18. (kedd)

Helyszín: Govinda Klub (1051 Bp., Vigyázó Ferenc utca 4.)

Időpont: 18:00-21:00

A nehézségeink megértésének útja

Párkapcsolati error, családi kapcsolati gondok, egykedvűség, lehangoltság, szorongás, álmatlanság, pánikbetegség, fóbiák, depresszió… Ismerősek ezek a dolgok? Volt már valamelyikkel meccsed?

Hétköznapi túlpörgetett életünkben szinte bármelyik generációnak megvan a “kötelező csomagja”, amivel szembesülnie kell, amiket “lelki bajokként” detektálunk, akadályozva a belső harmónia megteremtését, megtartartását. Mindenki azt keresi, nem csak 40 felett vagyunk rá jogosultak.

Ezek a fennálló konfliktusok, sérelmek legtöbbször testi tüneteket is produkálnak – amiket mindennapi szóhasználatunkban is megőriztünk: “torkig vagyok ezzel a jegyzettel”, “nincs ehhez a találkozóhoz gyomrom”, vagy csak “rossz szájízzel távozunk egy munkahelyi főnök-beosztott mentális ököl párbajról”. Bár ezek kezdetben veszélytelen kis bugoknak tűnhetnek, de a tartós konfliktus feloldatlansága idővel komoly megbetegedésekhez vezet, mint pl. magas vérnyomás, szívtáji fájdalmak, gyomorfekély, relflux, migrén, hogy csak néhányat említsünk, mielőtt nagyon belelendülünk…

Tovább árnyalhatja a kórképet, hogy több konfliktus helyzet együttes hatása, miként terheli a szervezetünket és idegrendszerünket. Egy újkori mondás szerint te bármikor, bárkinek megbocsáthatsz, az idegrendszered viszont nem fog neked.

Meg is kérdezem, és te hogy vagy? Gondoltad volna, hogy a rossz tulajdonságok gyakorlása, mint pl. a büszkeség nagyon sok gond forrása? Lelki bajok kék halálaként telepszik ránk.

Előadásunkban az ősi védák üzenetének szeretet-nyelvéhez nyúlunk vissza, és ha ezt a fénykardot jól forgatjuk, széthasítja a fájdalom sötétségét, feloldva nagyon sok külső-belső harcunk okát és lehetséges következményét.

Facebook-esemény: itt

 1. szeptember 19. (szerda)

Helyszín: Mudita Jógastúdió (1123 Budapest, Győri út 2/B.)

Időpont: 17:00-18:30

Ingyenes Jóga Gyakorlás: Yoga Flow a Muditában

Őszi áramlat:)

Az ősszel vizsgázó yoga flow oktatók gyakorló órái.

Facebook-esemény: itt

 1. szeptember 21. (péntek)

Helyszín: Mudita Jógastúdió (1123 Budapest, Győri út 2/B.)

Időpont: 11:00-12:30

Ingyenes Jóga Gyakorlás: Yoga Flow a Muditában

Őszi áramlat:)

Az ősszel vizsgázó yoga flow oktatók gyakorló órái.

Facebook-esemény: itt

 1. szeptember 21. (szombat)

Helyszín: Harmónia Központ Dunakeszi (Fő út 104., Dunakeszi 2120)

Időpont: 9:00-21:00

Ingyenes őszi nyílt nap: jóga és fitnesz

Örömmel hívunk hagyományos őszi nyílt napunkra, ahol ingyenesen próbálhatod ki fitnesz-és jógaóra kínálatunkat, életmód-szolgáltatásainkat pedig kedvezményes árakon veheted igénybe.
Ingyenes fitnesz & jógaórák egész nap!

Facebook-esemény (részletes program): itt

Helyszín: Harmónia Központ Dunakeszi (Fő út 104., Dunakeszi 2120)

Időpont: 20:00-21:00

Ingyenes yin jóga bemutató óra

A yin jóga az indiai hatha jóga és a kínai taoista hagyomány találkozásából született öngyógyító jógarendszer, amely finom szinten a testben lévő meridiánpályák aktiválásán keresztül éri el mély terápiás hatását.
Ez a lágy, nyugató, nőies, passzív irányzat harmonizálja az energiatestet és oldja az energetikai blokkokat, növeli a belső szervek energiaellátását, és intenzíven oldja a testi feszültségeket, különösen a csípő és a mellkas területén.
Hosszú ideig, három, öt, tíz vagy akár tizenöt percig is kitartunk egy-egy pózt (ászanát), ezáltal a test mélyebb rétegeibe, az izmok mögé jutunk el, és kihatunk a kötőszöveteink, az ízületeink, csontjaink és a belső szervek egészségére is.
A yin jóga segít abban, hogy megálljunk, és a folytonos, kifelé áradó tevékenység helyett csendben befelé figyeljünk, és mélyen ellazuljunk. Ezért tökéletes kiegészítője lehet bármely más jógagyakorlásnak vagy mozgásformának, hiszen elmélyíti a testünkről szerzett tudást és felkészít egy mélyebb relaxációra, meditációra is.
Gyakorlását tapasztalattól, hajlékonyságtól és életkortól függetlenül mindenkinek ajánljuk.

Facebook-esemény: itt

 1. szeptember 22. (vasárnap)


Helyszín: Jóga a Mindennapi Életben Sadhana Stúdió (1114 Budapest, Bartók Béla út. 51 fsz. 2.)

Időpont: 8:00-18:00

Ingyenes gyakorló nap – Sadhana Stúdió nyílt napja

Itt a lehetőség arra, hogy ingyen kipróbáld milyen egy jóga óra a Jóga a Mindennapi Életben Rendszerében.

Egy egész napot szentelünk arra, hogy megismertessük veletek ennek a rendszernek a jótékony hatásait, és hogy betekintést nyerhessetek, milyen is egy autentikus jóga rendszerben gyakorolni, ahol nem csak a test, hanem a lélek is felfrissül és feltöltődik.

Részletes program és Facebook-esemény: itt

 1. szeptember 25. (kedd)

Helyszín: Govinda Klub (1051 Bp., Vigyázó Ferenc utca 4.)

Időpont: 18:00-21:00

Terepszemle a modern oktatás vágóhídján

Úgy érzed az oktatási rendszer foglya vagy?
Úgy gondolod, hogy nem gondolkodni, csak termelni tanítanak meg?
Úgy fest, csak bérrabszolgák termelésére van igény?
Kik használják a diákokat, és mire?
Egyáltalán mit jelent az, hogy demokratikus oktatás?
A modern oktatási rendszer legnagyobb hibája az általános, személytelen módszertan, amely nem veszi figyelembe az egyéni beállítottságot és a személyiség különféle típusait, így kiöli a kreativitást, beszűkíti a tudatot, és skatulyába zárva, irányítottan programozza a diákokat. Ma már egyre több olyan gondolkodó ember van, aki készségesen elfogadja, hogy a megismerés nyugati módszere, – ami a tanítás alapja is-, nem kielégítő és meglehetősen vitatható. Alapvetően behatárolt és olykor aggasztóan hiányos. Caitanya prabhu – vaisnava teológus – előadása során összehasonlítjuk a cenzúrázott és mennyiség-centrikus modern oktatás hatásait, a hiteles forrásokon alapuló, tágabb tudásrendszerekkel, amely szélesebb látókörbe helyezi korlátokhoz kötött önképünket.

Facebook-esemény: itt

 1. szeptember 26. (szerda)

Helyszín: Mudita Jógastúdió (1123 Budapest, Győri út 2/B.)

Időpont: 17:00-18:30

Ingyenes Jóga Gyakorlás: Yoga Flow a Muditában

Őszi áramlat:)

Az ősszel vizsgázó yoga flow oktatók gyakorló órái.

Facebook-esemény: itt

Szerkesztette: Smid Erika Violetta