Mit kínál a csillagok bölcsessége a 21. században?

2021. 04. 30. | Asztrológia

Szerző: Csikós Judit
 

Az asztrológiáról jó eséllyel a bulvárlapok hátuljában fellelhető 1-2 mondatos, nehezen komolyan vehető horoszkópok jutnak eszünkbe, pedig a csillagok tudományának ismerete hozzáértő kezekben értékes útmutatássá válhat.

„Sajnos a modern világban az asztrológiát vagy semmibe veszik vagy túlmisztifikálják, de semmiképpen nincs a helyén a köztudatban” – ez Maurer Márk, lelki nevén Amsu Dász álláspontja. Amsu dász közel 30 éve ismerkedett meg a Krisna-tudattal, és elkezdte az ősi indiai szentírásokat tanulmányozni, majd a védikus és a nyugati asztrológiában is elmélyedt. Közel egy évtizedes tapasztalattal is folyamatosan képzi magát, hiszen hitvallása, hogy jó pap holtig tanul.

Amsu dász megfogalmazásában „az asztrológia az idő minőségének a vizsgálatát foglalja magában egy ősi metafizikai rendszeren keresztül, amelyet Indiában szankhjának neveznek. Az elemzés során nyert információkkal az ember egy „térképet” kap az élethez olyan területekkel kapcsolatban, mint párkapcsolat, karrier, egészség. Ennek segítségével pedig már könnyebben tudunk döntéseket hozni, hogy mikor mibe kezdjünk bele vagy mi az, amivel nem érdemes foglalkoznunk esetleg. Egyszerűen fogalmazva az asztrológia segít az élet útvesztőjében eligazodni.”

Amsu dász szenvedélye felfedezni a dzsjótis rendszer apró részleteit, s mindezt megosztani másokkal, mindenki javára.

A Dzsjótis, vagyis az indiai asztrológia legfőképpen a szülött sorsára fekteti a hangsúlyt. Természetesen információt nyújt a temperamentumunkról, pszichés felépítésünkről is, amely sokban hozzájárul az önismeretünkhöz. Azonban az igazán izgalmas része ennek a tudománynak az, hogy segít feltárni az életünk különféle területein (pl. párkapcsolat, karrier, egészség stb.) ránk váró sikereket vagy kihívásokat. Segítségével aktívan részt vehetünk a sorsunk alakulásában ahelyett, hogy vakon sodródnánk az ismeretlen vizeken.

A BHF-en rendszeresen induló bevezető és haladó asztrológia kurzusokon Amsu dász vezetésével bárki elkezdheti a csillagok titkainak megfejtését. Az 5 alkalmas kezdő tanfolyam előképzettség nélkül mindenki számára nyitott, itt az alapoktól ismerheted meg az asztrológia fogalmait: szó esik a karma különféle szintjeiről, az asztrológia alapjairól (zodiákus, életterületeket képviselő „házak”, bolygóanalógiák) és arról, hogyan tudjuk a sorsunkat a lehető legoptimálisabban megélni. Ezt követően kétalkalmas haladó tanfolyamokon mélyülhetsz el még jobban életed mintázatainak megértésében, sorsod mélyebb rétegeinek felfejtésében.

 

(Borítókép:Lucas Pezeta fotója a Pexels oldaláról)