1. Próbáljuk ki a kurkumás pakolást. Keverjük el a port langyos vízzel, hagyjuk fenn 6-7 percig, majd langyos vízzel alaposan öblítsük le. Hetente feltehetünk egy ilyen pakolást. Revitalizálja és sugárzóvá teszi az arcbőrünket.
2. Használjuk a kamránk tartalmát!
– A sütőtök és a sárgarépa jól ismert karotinforrás, mely főként párolva adja ki rostjai közül a számunkra értékes béta karotint. Együk gyakran, és néha a pürét kenjük az arcunkra. Sűríthetjük olajjal, zabliszttel is, ez utóbbi kiválóan puhítja a bőrt.
3. A szűz kókuszolaj jó hatású, könnyű, bár nem gyorsan felszívódó olaj. Keverékben szuper éjjeli pakolás alapja lehet, melyhez kb egyharmad rész arányban keverjünk egy másik növényi alapolajat. Ezek bőrtípus szerint, és egyéni érzékenység alapján sokfélék lehetnek.
Csak néhány példa:
● Érzékeny bőrre: avokádó-, vagy sárgabarackmag olajjal
● Gyulladt bőrre: lenmagolajjal és kendermag-, vagy ligetszépe olajjal
● Normál bőrre: mandulaolajjal, búzacsíraolajjal
● Öregedő bőrre, és szemkörnyékápolóként: argánolajjal és vadrózsa (csipkebogyó) olajjal
…HOGYAN FOKOZZUK A HIDRATÁLÓ HATÁST?
A fenti keverék nem tartalmaz vízfázist, ezért felvitele előtt érdemes vízzel átpermetezni, meglocsolgatni a bőrt. Még jobb, ha a klóros – kemény csapvíz helyett egyszerűen virágvizet töltünk egy pumpás flakonba, és avval nedvesítjük át a bőrt. Az olajos keveréket utána elmasszírozva egy tökéletes, hidratáló emulziót kapunk, mely a bőrt másnap reggelre egészségesen ruganyossá teszi.
A hidratálópermetbe illóolajakat is keverhetünk, bőrtípusunk szerinti illóolajat adagolva hozzá Használat előtt a keveréket ALAPOSAN RÁZZUK FEL! Az illóolaj ugyanis VÍZBEN NEM OLDÓDIK!
Milyen olajat?
● Zsíros, tisztátalan arcbőrre: citromot, orvosi zsályát, teafát;
● Gyulladásra hajlamos, érzékeny bőrre: levendulát, gerániumot, muskotályzsályát;
● Száraz, érett bőrre: jázmint, ylang-ylangot, narancsvirágot, narancsot ajánlok.
És mindenekelőtt igyunk tiszta, nagy mennyiségű folyadékot! Ne feledjük, hidratálás BELÜLRŐL KEZDŐDIK.
Csodás Őszi napokat kívánunk Nektek!