Mindig is szerettél volna eljutni Indiába, megismerni a kultúrát és megkóstolni az helyi ételeket? Ha nincs lehetőséged egy nagy utazásra, a legjobb alternatíva a Krisna-völgyi Búcsú!

3 varázslatos nap a Balaton mellett, Somogy szívében. 286 hektáron, a szabad levegőn, biztonságos kikapcsolódásban lehet részünk a július 16-17-18-án, 26. alkalommal megrendezett Búcsún.

Ökrösszekérrel járnád be Krisna-völgyet…

Krisna-völgy az év során is látogatható, és már önmagában egy különleges élmény ezt az ökofalut egy ott lakó vezetővel bejárni, megnézni az ezer színben pompázó templomot, a tehenészetet, és a Govinda indiai éttermet is ellátó biokertészetet, azonban a Búcsú ideje alatt a falu még inkább megtelik élettel, és jónéhány különleges program várja az idelátogatókat.

vagy kisvonattal?

Ebben a három napban a család minden tagja találhat neki tetsző programot, Krisna-völgyet ökrösszekérrel és kisvonattal is be lehet járni, sőt, a szerzetesek lakóövezetébe is be lehet lesni. A színpadon egy igazi indai esküvőt is végignézhetünk a különleges zene- és táncelőadások mellett.

Indiai esküvő…

A vendégek körvezetésen vehetnek részt az indiai növényritkaságokat is rejtő biokertészetben, ahol lesz méz- és frangipáni vásár, és persze nem maradnak el idén sem a beszélgetéssel egybekötött, interaktív előadások a „Bölcsesség Völgyben”.

különleges táncelőadások…

A faluban élő szerzetesek gyermekei részére felépített ökoiskola is megnyitja kapuit a Búcsú idejére. Itt kreatív kézműves gyermekprogramokkal szórakoztatják majd a látogatóba érkező kis vendégeket. A felnőttek részére felállított kézműves sátorban indiai szövés-fonás bemutató várja a látogatókat, ahol bemutatkozik a Syama Handmade műhely, mely a magyar és az indiai népi hagyományok ápolását és fúzióját tűzte ki céljául.

és autentikus ízek.

Az étterem sátorban a Govinda-konyha vegetáriánus menüsorát kóstolhatják meg az indiai kulinária iránt érdeklődők, melyeket ott, a helyszínen felállított asztaloknál, vagy a szabadban, egy könnyű piknik keretében el is fogyaszthatnak kedves vendégeink.

Az aktuális járványügyi szabályozásokkal összhangban a rendezvény védettségi igazolvány köteles, mely a turista szezon egyéb napjaira azonban nem vonatkozik. A maszk viselése csak a templom területén szükséges.

További részletek, programismertető a Búcsú holnapján.