1500 ember látogatott ki a Jógázz a Citadellán nevezetű megmozdulásra augusztusban. A rendezvény célja az volt, hogy szélesebb körben megismerhessék ezt a nagyszerű mozgás- és életformát.

Az ide látogatók előadásokat hallhattak, emellett pedig több helyszínen különböző irányzatok képviselőivel találkozhatnak. Reméljük, sokan kedvet kaptak a folytatáshoz, hiszen a jóga nemcsak mozgásforma, hanem az életminőség több szinten való javítására is lehetőséget kínál.

A rendezvényhez a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola (BHF) is csatlakozott a Testnevelési Egyetemmel együttműködésben. Az alábbiakban főiskolánk jelenlétének visszhangjai olvashatók.

Citadellán jógázhatunk

A júliusban félidejéhez érkezett Budapest 2019 Európa Sport-fővárosa évad nagyszabású nyári eseményének, a Jógázz a Citadellán alkonyattól pirkadatig című programnak beharangozó sajtóreggelije.

Így jógázz, hogy a legjobb eredményt érd el

„Általános szabály, hogy ha komoly jóga-gyakorlóvá szeretnél válni, akkor a gyakorlatokat egy szakavatott oktatótól kell a maguk mélységében elsajátítani. Fontos az egyes testhelyzetek tanulmányozása és gyakorlása” – hívja fel a figyelmet dr. Dr. Tóth-Soma László, Gaura Krisna Dásza, a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola rektora. Nyilatkozatának további része a cikkben olvasható.

Alkonyattól pirkadatig a Citadellán

A Budapest 2019 Európa Sport-fővárosa egyik hangsúlyos programjának, a “Jógázz a Citadellán alkonyattól pirkadatig” beharangozójáról a Turizmus Online is beszámolt. 

Jógázzon a Citadellán alkonyattól pirkadatig!

„Azoknak is érdemes lesz kilátogatniuk az augusztus második hétvégi eseményre, akik a jóga hagyományaira, múltjára, jelenére és elméleti hátterére kíváncsiak” – írta az Origo.

Ezernél is többen jógáztak Budapest felett

A Jógázz a Citadellán alkonyattól pirkadatig elnevezésű rendezvényen több, mint ezer ember gyakorolhatta ennek az indiai testedzési módszernek a legkülönfélébb irányzatait a főváros egyik legszebb helyszínén – az Origo beszámolója.

Főszerepben a Rekreáció Tanszék

A tanszék munkatársai szervezték és végezték el a szakmai előkészítést, valamint a megvalósítást a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Jóga Tanszékének támogatásával, a rendezvényen pedig hatvan TE-s kolléga és hallgató dolgozott animátorként.

Jóga a Citadellán: folytatása következik

„Nagyon jól sikerült az esemény, úgy tudom, összesen körülbelül ezerötszázan vettek részt a különböző programokon. A Citadellán szervezett rendezvények tele voltak, de a Jóga Pikniken tartott előadások, szakmai beszélgetések és workshopok iránt is nagy volt az érdeklődés – mondta Képes Andrea (Ranginí Déví Dászí), a BHF oktatója és a rendezvény egyik főszervezője a Csupasportnak. A nyilatkozat további része a cikkben olvasható.