Oldal kiválasztása

A “Norbi-ügy” – Válasz a BHF hallgatójától

2020. 01. 21. | Egyéb, Életmód

Szerző: Mezei Katalin
 

Nem kellene foglalkoznom vele, hiszen a lelki élettel tökéletesen szemben áll, hogy ki hogy néz ki, hány kilogrammot nyom, mi a foglalkozása, a státusza, mennyi pénze van.

A lélek szempontjából ez mind-mind tökéletesen érdektelen.

Ám amíg az anyagi világban tartózkodunk, vannak bizonyos képletek, szabályok, amikhez ha alkalmazkodunk, könnyebbé válik viselni az anyagi létezésünket.

lilla

Ha igyekszünk megérteni, legalább általánosságban, hogyan működik a férfi és a nő, miként zajlanak a folyamatok közöttük és bennük, ha olvasunk a témában, s ha nyitva tartjuk a szemünket a bennünket körülölelő világra, akkor megérthetjük, hogy ez a Norbi fiú nem beszél butaságot, csak a kommunikációjának a módja tökéletlen. Van abban igazság, amit mond, meghallgattam, és igen, visszaemlékeztem a régi időkre, a súlyra, amivel férjhez mentem, meg amikor az első kisfiam után – Norbi-tornával – vékonyabbra fogytam, mint annak előtte. És bár a férjem ezt egyáltalán nem igényelte, MAGAM MIATT megcsináltam. Így éreztem jól magam a bőrömben.

De azt is észrevettem, hogy amíg kevesebb súllyal több férfiszem is vetődött rám, a három gyermekem kihordása utáni jókora súlytöbblettel felvértezve többnyire a szomszéd néni erősített meg abban, hogy milyen nagyszerűen nézek ki, jó is lennék a fiának. Persze férjnél voltam, s csak kedves mosollyal nyugtáztam, hogy kedvel engem.

Amit ki szeretnék hozni a témából, hogy természetesen háboroghatunk, de vannak élethelyzetek, amiken –a tények tükrében – képesek vagyunk változtatni.

Például, ha a súlyunk gyarapodása okán borul meg a házastársi harmónia, ha a férjünk ezért fordul el tőlünk az ágyban, s ez számunkra fontos, a folyamat akár vissza is fordítható, mégpedig az ő bevonásával, támogatásával.

Minek olyanon morogni, aminek egyszerű kémiai magyarázata van?

A hétköznapi férfi a szemével szeret elsősorban, s ha a feleségét kezdetben ötven-hatvan kilós karcsú nádszálként csodálja, vágyja, teljesen logikus, hogy nyolcvan-kilencven kilósra gyarapodott test nem fogja ugyanazt a reakciót kiváltani belőle.

Persze számos összetevője van a szerelemnek, és még több gyönyörű nő van a világon, aki nagyobb súllyal is káprázatosan néz ki, s akiket a férfiak pontosan ezért csodálnak.

Azonban azt is beláthatjuk, hogy a Facebookon is, már amennyire az én látóterembe kerülnek a profilfotók, a nagyobb testsúllyal rendelkező hölgyek is igyekeznek a legelőnyösebb pózban fotózkodni, hogy vékonyabbnak látsszanak, kicsit kozmetikázni a képeken, szépíteni, varázsolni.

Én is ügyelek rá, hogy a kellemesebb képeim közül válasszak, hiszen senki sem a saját maga ellensége. Miért csodálkozunk hát azon, ha egy fitneszguru, a saját egyszerű, kicsit nyers módján, a vállalkozását építgetve tükröt tart elénk, nőket és férfiakat is ideértve?

Mert a férfiaknak is ad gondolkodni valót a témával, mire is értékelik a nőket, úgy általában… (tisztelet minden egyes kivételnek).

Ne keseredjetek el, Lányok, Nőtársaim!

Ez csak egy vélemény volt Norbitól, igaz, kicsit sarkos, de van alapja.

A világ viszont nagyon-nagyon színes, a kapcsolatok is sokfélék, az igények is, és ha igyekszünk szeretettel törődni magunkkal, lehetőségeinkhez képest kívül, de főleg belül, akkor egy ilyen videó maximum arra ösztönöz bennünket, hogy ne hagyjuk el teljesen magunkat, vigyázzunk az egészségünkre, s azt a kisebb-nagyobb külső szépséget, amit magunknak összehoztunk karmikusan, finoman óvjuk, vigyázzuk, hiszen ez hozzátartozik a nőiességünkhöz ötven- és százkilósan is. Ne feledjük azonban erősíteni a belső értékeinket, a jóságot, az együttérzést, a gondoskodást, a kedvességet, a türelmet, az odaadást, mert ezektől a tulajdonságoktól lehetünk mi igazán szépek hosszú távon.

Írta: Mátyássy Lilla, a BHF jógamester szakos hallgatója

A belső képen a szerző látható.