A ragyogó bőr titka a jóga?

2021. 08. 13. | Életmód

Szerző: Csikós Judit
 

Széles körben ismert, hogy a jóga hogyan javítja a fizikai állapotunkat és egészségünket, de tudtad, hogy a jóga a bőrre is pozitív hatással van? Ritwika Gupta, indiai színésznő és influencer szerint a jóga csodákat tett a bőrével, különösen a Covid miatti lezárások egy éve alatt. Ritwika napi egy órát jógázik, ami az élete szerves részévé vált, és elmesélte, hogyan segít ez hozzá az egészségesebb és élettelibb bőrhöz.

„Mivel folyamatosan kamera előtt vagyok, a bőrápolásnak központi szerep jut az életemben. A lezárások miatt nem jutok el gyakran a kozmetikushoz, de a mindennapjaim rohanásában a jóga igazi áldásnak bizonyult. Megszabadultam a makacs aknétól, és összességében is szebb lett a bőröm.” – mondta Ritwika. Lentebb összefoglaltuk, hogyan segíti a jóga a bőrt!

Visszafordítja az öregedés jeleit

A helyes légzés az első lépés az egészséges bőr felé vezető úton. Naponta végzett, egyszerű pránájámával, légzőgyakorlatokkal feszesíthetjük a bőrt, mivel ez fokozza a kollagéntermelést és csökkentheti a finom ráncokat. Az öregedést ugyan nem tudjuk megállítani, de bizonyos mértékben késleltethetjük. A jóga segíthet az öregedés jeleit, mint például a ráncokat és szarkalábakat visszafordítani.

Javítja a vérkeringést

Elmélkedtél már azon, mitől lesz természetesen rózsás az arcod? A kulcs a bőséges vérellátás, ekkor fog arcbőröd természetesen és egészségesen ragyogni. A jóga segít eltávolítani a méreganyagokat, ezáltal az egész testben megfelelő lesz a vérkeringés, ez pedig egészségesebb bőrt és természetes, rózsás arcpírt biztosít.

Megnyitja a pórusokat

Ritwika Gupta a bőrén is tapasztalta a jóga áldásos hatásait.

A jógagyakorlás megnyitja a bőr pórusait, lehetővé téve a hatékonyabb természetes tisztulást, a bőr légzését és gyorsabb regenerációját. A bőr úgy tud rugalmas, egyenletes maradni, ha kellő mennyiségű oxigénhez jut. A jóga ráadásul a stresszhormonok termelését is csökkenti, amik szintén okozhatnak pattanásokat.

Egészségesebb elme, boldogabb bőr

Napi egy óra jóga majdnem egyenlő a meditálással. A jóga segít elcsendesedni, és amikor nyugodtak vagyunk, a vér szabadon áramlik, táplálva a bőrt. A jógázás a jobb alvást is elősegíti, javít az álmatlanságon, jobb mentális állapotot és boldogabb bőrt eredményezve. A rossz mentális állapot a bőrt is befolyásolja, mert aknét, gyulladásokat okozhat. A jóga elvezet ahhoz az érzelmi kiegyensúlyozottsághoz és békéhez, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy szépséged belülről sugározzon.

Fogyás arcról

Egyszerű arcjóga gyakorlatok az arcon található zsírpárnáktól, például a tokától is segíthetnek megszabadulni. Az arcjóga ezen kívül az olyan bőrproblémákon is segíthet, mint az akné, pattanások, szem alatti karikák.

A bőr megfiatalítása

Az olyan jógapózok, mint az uttánászana (állásból előrehajlás), trikónászana (háromszögtartás) vagy bhudzsangászana (kobrapóz) élénkítik az arc vérkeringését, a megnövekedett oxigénellátás pedig támogatja a bőr megfiatalodását.

Javítja az emésztést

Azok az emberek, akiknek problémája van az emésztésükkel, gyakran sápadtak. A rendszeres jógagyakorlás csodákat tesz az emésztéssel, ami pedig látványos hatással van a bőrre is, egészséges ragyogást biztosítva neki.

A cikk eredetileg angol nyelven a Times of India oldalon jelent meg. Borítókép: Anna Shvets fotója a Pexels oldaláról.