Tanulj profiktól a jóga és az ájurvéda ezer arcáról!

2021. 09. 01. | Ájurvéda

Szerző: Jógapont
 

Felnőttként a szeptember 1-je már nem azt jelenti, hogy becsöngettek, és vissza kell ülni az iskolapadba, de az ősz nekünk is egy jó lehetőség új dolgokba vágni a fejszénket. Például a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola tanfolyamain fejlesztheted önmagad, és olyan tudásra tehetsz szert, ami jobbá teszi az életed. Olvasd el, milyen kurzusokkal várnak nagy tudású, tapasztalt oktatóink!

Gyakorolj, frissülj fel, mélyedj el! – Jógaworkshopok

A workshop formátum lehetővé teszi, hogy egy-egy témát, jelen esetben ászanatípust alaposan körbejárjunk. A pózokat segédeszközzel vagy párban is kipróbálhatod, ami segít rávezetni a helyes kivitelezésre a saját gyakorlásodban, vagy csoportos jógaórákon. A háromórás workshopok egyben komplett hosszú jógaórák is, így ha csak levezetnéd a stresszt, vagy erőt gyűjtenél az évkezdésre, akkor is jó helyen leszel.

Szeptember 12-én Kovács-Modla Angelikával gyakorolhatod a törzsnyújtó és előrehajló pózokat, megtanulhatod, hogyan használd helyesen a törzsizmaid. Ezek a pózok segítenek felfrissíteni az idegrendszert, erősíteni az immunrendszert, és megnyújtani a test hátsó részét.

Szeptember 24-én Salamon Alex vezeti be a résztvevőket a hátrahajló és mellkasnyitó ászanák világába. Ezek a pózok nem csak nyújtják a test elülső részét, de személyiségünkben oldják az érzelmekkel, a kapcsolatokkal és a kommunikációval kapcsolatos blokkokat.

Az ájurvéda ezer arca

Az ősi holisztikus indiai orvoslás, az ájurvéda a legkülönfélébb módokon segíthet a mindennapokban, a természetes bőrápolástól kezdve az immunrendszer erősítésén át a testtípusunknak megfelelő táplálkozással. Ha mindig is érdekelt, hogyan őrizheted meg az egészséged természetes, bevált módszerekkel, akkor Károlyi Bánki Viktória ájurvédikus terapeuta vezetésével lehetőséged lesz a legkülönfélébb témákban elmerülni. Sőt, mivel az előadások online lesznek, az ország bármelyik részéből csatlakozhatsz!

Október 1-jén arról tudhatsz meg többet, hogy a közelgő hideg évszakara hogyan készítheted fel immunrendszered a táplálkozás, életmód, teák és táplálékkiegészítők segítségével. Az október 5-i előadás témája az egészségmegőrző táplálkozás lesz, ami az ájurvédikus gyógyászat szerint az egészségmegőrzés három pillérének egyike. A másik alappillérbe, az ájurvédikus életmódba október 12-én nyerhetsz betekintést, a harmadikba, a gyógynövények tudományába pedig október 19-én.

Figyelem! A jelenlegi jogszabályok szerint a jógatermek mindenki számára látogathatóak, azonban, ha a járvány újra felerősödik, újra számítani lehet korlátozó intézkedésekre. Így sajnos arra is sor kerülhet, hogy a jógafoglalkozásokat csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják. Ha ismét ilyen szabály lépne életbe, akkor a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők részére felajánljuk, hogy részt vegyenek egy későbbi tanfolyamon. A BHF-en folyamatosan indulnak tanfolyamok.